Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по

...
Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по
Коментари Харесай

Ръст на ранните записвания по Южното Черноморие

Между 10 и 20% растеж на туристите чакат хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници. Те са както от българи, по този начин и от посетители от Германия, Англия, Австрия и Полша. Част от базите ще работят на миналогодишните цени на нощувките.
 
Оптимистични упования за новия туристически сезон имат както в бази на север, по този начин и на юг от Бургас. Николай Кирилов от управата на хотелски комплекс край Созопол чака растеж на непознати летовници от Германия и Румъния, както и от чешкия и полския пазар. Комплексът там отваря на 26 април с български посетители.
 
„ На база предишния сезон упованията са ни за сред 10 и 20% растеж на туристите. Засега за ранни записвания имаме сред 15-20%, което е доста по-добре по отношение на предишните години. Подготвяме седмицата преди Великден, организирали сме чудесни прекарвания, с богата и разнообразна стратегия. Ние сме едни от дребното, които запазихме цените от предходната година “, изясни Кирилов пред БНР.

Какви чиновници ще търси бизнесът по морето това лято

В един от огромните хотелски комплекси в Слънчев бряг също ще работят на цените от предходната година. Първите летовници там ще са англичани, германци и поляци.
 
 istock istock
„ Спрямо предишния сезон записвания на ранен стадий са в по-голям размер, тъй че чакаме по-добър сезон от предходния. Разчитаме най-вече на туристи от Англия и Германия, като след коронавирус пандемията отчитаме повишен растеж на летовници от Полша,  Чехия и от нашата северна съседка Румъния. Вече и на българския пазар сме разпознаваеми “, споделя Весела Йорданова.

Освен за празниците Великден и Гергьовден, българите избират родното море през мощните месеци юли и август, добавя мениджърът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР