Между 10 и 15 декември у нас ще дойдат достатъчно

...
Между 10 и 15 декември у нас ще дойдат достатъчно
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: У нас има свръхсмъртност от COVID-19, държавата да бъде по-строга


Между 10 и 15 декември у нас ще дойдат задоволително хора от чужбина, които ще донесат разновидността " Омикрон ". Това демонстрират изчисленията на математика от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

Той чака мощно заразният вид на ковид да стане преобладаващ първоначално или средата на януари. В студиото на " Денят ON AIR " математикът даде образец с Южна Африка, където за по-малко от 2 седмици " Омикрон " изтласква Делта и завзема 80% от всички случаи.
" Омикрон " се настани и за 2-3 седмици взе 90%. Не сме виждали такова нещо. В Южна Африка са боледували много младежи и не можем да създадем изводи по какъв начин възрастните над 60 години ще го понесат ", изясни той пред Bulgaria ON AIR и предложи да се вършат проби на границите на всички влизащи в страната.
Според проф. Кунчев към този момент няма учредения за безгрижно държание и страната може да бъде доста по-строга. Математикът сподели графика с умрелите у нас по години и месеци, като сигнализира, че има свръхсмъртност.
" Цената я заплащат хората със своя живот. Доста висока цена. Около 2 хиляди души умират приблизително през ноември. От 1 до 7 ноември 2021 година починаха 4 хиляди души. От 8 до 15 ноември починаха 1850 души. Около 1000 случая от тях са от Ковид-19 ", уточни гостът на Ганиела Ангелова.
В Норвегия от COVID-19 до момента са умряли 1000 души, умират по 1-2 души дневно, даде образец проф. Кунчев.

" Имаме към 700 хиляди души, които публично са били инфектирани. Умножавам ги по 5 - стават 3,5 млн. хората, през които е минал вирусът. 1,8 млн. са двойно имунизирани. От тях махаме към 700 хиляди, тъй като са минали 6 месеца и имунитетът им пада. От 1 януари до края на юни са имунизирани 800 хиляди души двойно. След 6 месеца имунитетът им отслабва. Остават 1 млн. души. Неизвестно е какъв брой хора живеят на тази територия. Ако от 6 млн. извадите 4,5 млн. - имаме към 1,5 млн. податливи на заразяване - материал за вируса ", обясни той.
Математикът от Българска академия на науките е на мнение, че у нас има леко повишаване в броя на имунизираните поради условието за " зелен документ ". А с последните ограничения сме съумели да пречупим вълната.
" Брутално е по отношение на стопанската система да има цялостен локдаун. Степента на имунизация не е тази, която би трябвало да бъде. По 50 хиляди души дневно би трябвало да се имунизират. В средата на януари ще имаме значително повишаване на вълната - над 2500 случая дневно ", съобщи още проф. Кунчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР