Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги пристигат всеки

...
Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги пристигат всеки
Коментари Харесай

Хиляди рохинги продължават да пристигат всеки ден в Бангладеш


Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги идват всеки ден в Бангладеш от Мианма, заяви Международната организация по миграцията, представена от международните организации.

Международният напън върху преобладаващо будистката страна да постави завършек на насилието против мюсюлманите рохинги, живеещи в западната й част, се ускорява. Кризата бе предизвикана на 25 август от суровия отговор на силите за сигурност на поредност от набези на рохинги против полицейски и армейски постове в западната част на Мианма.

Масовото бягство на рохингите се дефинира като " пагубно " от Организация на обединените нации, както и като " образец като по учебник за етническо пречистване ", принудило близо 400 000 да изоставен домовете си.

Според УНИЦЕФ близо 60 % от бежанците, насочили се към Бангладеш от края на август, са деца.

Организация на обединените нации стартира да доставя вода и санитарни материали за бангладешкото рибарско пристанище Кокс Базар, което е залято от новопристигналите, отбелязва ДПА.

Има изострен дефицит на всичко, най-критично на заслон, храна и чиста вода, показва представител на УНИЦЕФ в Бангладеш. Организацията приканва да бъдат обезпечени 7 млн. д. през идните четири месеца за незабавно подкрепяне на рохингите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР