Между 10 000 и 13 000 украински военни са загинали

...
Между 10 000 и 13 000 украински военни са загинали
Коментари Харесай

Близо 13 000 украински военни са загинали през деветте месеца от руското нападение в Украйна

Между 10 000 и 13 000 украински военни са починали през деветте месеца от съветското нахлуване против Украйна. Това заяви в телевизионно изявление Михайло Подоляк - консултант на президента на Украйна.

Изнесените от Подоляк данни са първите за броя на починалите от края на август, когато главнокомандващият украинските въоръжени сили заяви за близо 9000 убити украински военнослужещите. Говорим намерено за броя на жертвите, сподели Михайло Подоляк, като означи, че ранените бойци са повече от починалите.

Според него до 100 000 съветски бойци са били убити след нахлуването на 24 февруари, а още сред 100 000 и 150 000 са били ранени, изчезнали или неспособни да се върнат в борба.

Миналия месец най-високопоставеният американски военачалник Марк Мили сподели, че към 100 000 съветски и 100 000 украински бойци са били убити или ранени от началото на войната.

Заплашителни писма 

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че три украински посолства в чужбина са получили писма, напоени с алена течност. Външното министерство на Украйна скоро ще излезе със мнение по този въпрос, заяви БНР. 

Това очевидно е заплашване на Украйна и украинските дипломати, акцентира Кулеба, без да посочи за кои дипломатически задачи става въпрос.

Забрана за религиозни организации 

Висши чиновници по сигурността на Украйна са наредили следствие на активността на клон на православната черква, исторически обвързван с Москва, заяви украинският президент Зеленски. " Съветът за национална сигурност и защита разпореди на държавното управление да предложи на Върховната рада законопроект за възбрана на активността в Украйна на религиозни организации, свързани с центрове на въздействие в Русия ", сподели той.

" Трябва да създадем условия, тъй че никакви артисти, подвластни от държавата-агресор, да не могат да манипулират украинците и да отслабват Украйна от вътрешната страна ", добави Зеленски във своето видеообръщение.

50 украински военни са били пуснати на независимост от съветските сили. От началото на войната повече от 1300 украински бойци са били освободени от плен, добави Зеленски. Той сподели още, че към 6 млн. украинци остават без достъп до електричество.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР