Между 1 юли и 30 септември по света са подадени

...
Между 1 юли и 30 септември по света са подадени
Коментари Харесай

За три месеца са подадени 31 жалби за сексуални посегателства срещу служители на ООН

Между 1 юли и 30 септември по света са подадени 31 тъжби за полови похищения против чиновници на Организация на обединените нации, заяви представителят на международната организация Стефан Дюжарик, представен от Агенция Франс Прес.

Не всички обстоятелства по тези тъжби са били доказани, а някои от тях са още на стадий авансово следствие. От 31 тъжби 12 са ориентирани против членове на миротворческите сили на Организация на обединените нации, а 19 против чиновници на организации или стратегии на организацията. 10 от тях са свързани със полови похищения, 19 със полова употреба, а две не са категоризирани заради незнайна възраст на обвинителите.

15 от жалбите са към чиновници на Върховния комисариат за бежанците, 4 към миротворческата задача в Демократична република Конго, 3 против чиновници на Международната организация за миграцията, 3 против миротворците в Либерия, 2 против тези в Централноафриканската република и една е против чиновник на УНИЦЕФ.

През този тримесечен интервал са стартирани 14 следствия и един от случаите е потвърден. 12 от сигналите са за действия през 2017 година, 2 за дейности през 2016 година и шест за действия през 2015 година или по-рано. Датата на 11 действия не е известна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР