Между 1 и 4 декември в Санкт Петербург ще се

...
Между 1 и 4 декември в Санкт Петербург ще се
Коментари Харесай

В Русия започва турнир с участие на бивши и настоящи тенисисти


Между 1 и 4 декември в Санкт Петербург ще се състои шампионат с някогашни и сегашни тенисисти, който като формат ще прилича идния още в края на месеца United Cup.

Както е известно, Русия продължава да бъде отвън формалните отборни шампионати в тениса поради войната в Украйна, тъй че локалните звезди няма да имат опцията да вземат присъединяване в новосформираната конкуренция в партньорство сред ATP и WTA.

Все отново в надпреварата в Петербург ще има и задгранични състезатели. Форматът включва шест тима, формирани от по един играещ капитан и по един сегашен тенисист при мъжете и дамите.

Сред капитаните проличава името на родения в Украйна Николай Давиденко, който още на 11-годишна възраст се реалокира в съветския град Волгоград и след това съставлява Русия. Другите капитани са локалните митове Светлана Кузнецова, Анастасия Мискина, Елена Веснина и сърбите Виктор Троицки и Янко Типсаревич.

Сред дейните тенисисти в шампионата са Аслан Карацев, Анастасия Потапова, Анастасия Гасанова, Камила Рахимова, Виталия Дятченко и Евгени Донской плюс няколко задгранични звезди като Мартон Фучович, Ласло Джере, Педро Мартинес, Юлия Путинцева и Ана Бондар.
 Image

Турнирът се провежда от компанията Formula Tennis Hockey LLC, която стоеше зад организацията на АТР и WTA шампионатите в Санкт Петербург.

Директорът на конкуренцията Александър Медведев призна, че е имало задгранични тенисисти, които са отказали присъединяване. „ Тези, които пристигнаха демонстрират с образеца си, че спортът, в този случай тенисът, би трябвало да построява мостове сред хората и страните, а не да ги разрушава. Няма да укривам – някои не пристигнаха, само че аз съм доста удовлетворен, че доста положителни и обещаващи тенисисти пристигнаха. Каня всички почитатели на тениса. Ще бъде специфичен шампионат. Не повтаря модела на Hopman Cup, макар че сме взели доста оттова. На всички нас ни липсваше огромния тенис. Затова взехме решение да проведем този показателен шампионат, който ще е доста забавен “, разяснява той.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР