Междинният 29-ти кръг от Първа лига започва с два мача

...
Междинният 29-ти кръг от Първа лига започва с два мача
Коментари Харесай

Славия и Локо Пд излизат в пряк двубой за шестото място

Междинният 29-ти кръг от Първа лига стартира с два мача във вторник. От 15,00 часа Ботев Враца приема Локомотив Сф, а в 20,00 би трябвало да стартира срещата Славия - Локомотив Пд.


Врачани към момента имат научен късмет да избегнат групата на изпадащите и да се спасят в постоянния сезон. За задачата отборът се нуждае от шест точки в оставащите два мача, а Берое и Ботев Пловдив да не завоюват повече от точка-две. Две сложни срещи обаче предстоят за „ Зелените “, които във вторник посрещат вкъщи Локомотив София, а през уикенда гостуват на „ Българска войска “.

Отборът от Северозападна България обаче е без победа от шест кръга насам. Тимът може мощно да съжалява за равенствата с Пирин и Хебър вкъщи, като с два триумфа в тях, щеше да е много по-спокоен за своето оцеляване. В последния кръг „ зелените “ не бяха надалеч от неочакван триумф в Кърджали, където поведоха в 57 минута с 1:0 на Арда. Радослав Цонев обаче изравни от дузпа в 78 минута, като равенството бе закономерно.

Доста непостоянни са изявите на Локомотив София през сезона. Тимът може печели срещи против Лудогорец, Левски, Славия и други по-големи тимове, а в това време да загуби на два пъти от Хебър. В събота „ железничарите “ поведоха рано в семейството си на тима от Пазарджик, само че изненадващо позволиха цялостен поврат до гръмкото 1:4. С тази загуба Локомотив изостана на осем точки от седмия Славия, а този актив мъчно ще бъде стопен в идната група от четирите отбора в средата.

Може би най-ключовият дуел през този промеждутъчен кръг е сред Славия и Локомотив Пловдив. Днес ще си проличи, кой от двата тима има по-голямо предпочитание да продължи сезона в групата на изпадащите. Регламентът на Първа Лига по този начин слага този спор, че действително изгубилият ще има по-голяма възможност да се добере до Европа. Към момента „ белите “ са седми и изостават на точка от днешния си съперник, който е тъкмо пред тях.

Програмата на мачовете от 29-ия кръг на Първа лига

Вторник

17:45 ч, Ботев Враца - Локомотив София

20:00 ч, Славия - Локомотив Пловдив

Сряда

16:00 ч, Спартак Варна - ФК ЦСКА 1948

18:15 ч, Арда - Черно море

20:30 ч, Лудогорец - Берое

Четвъртък

15:45 ч, Пирин Благоевград - Ботев Пловдив

18:00 ч, Хебър Пазарджик - ЦСКА

20:30 ч, Левски - Септември София. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР