Междинните избори за Конгреса на САЩ, които ще се проведат

...
Междинните избори за Конгреса на САЩ, които ще се проведат
Коментари Харесай

Готвачът на Путин реактивира армията си от тролове точно преди изборите в САЩ

Междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати, които ще се проведат на 8 ноември, са довели до реактивиране на " спящи " подправени профили, свързани с така наречен фабрика за тролове на Евгений Пригожин.
Пригожин, прочут още като " готвачът на Путин " поради кетъринг обслужването на Кремъл, е и индивидът, който стои зад и който вербува съветски пандизчии за войната в Украйна.Негова е и така наречен Internet Research Agency, която през 2016 година се намеси в президентската акция в Съединени американски щати с целеустремено разпространяване на дезинформация.
New York Times цитира данни от няколко организации за киберсигурност в Съединени американски щати, които демонстрират, че от дълго време замразени сметки в платформи като (използвани от крайнодесни активисти) са почнали да пишат още веднъж.

Основните им " опорни точки " са груби офанзиви против президента Джо Байдън и висши представители на Демократическата партия, само че и апели за прекъсване на американската военна помощ за Украйна.

Целта, съгласно анализаторите, е да се предизвика яд измежду консервативните гласоподаватели и да се внуши съмнение в изборната система на Съединени американски щати.

Атаката против помощта за Украйна обаче е ново оръжие в арсенала на фабриката за тролове.

За разлика от 2016 година Фейсбук и Twitter този път не са единствените платформи, в които акцията е задействана. Gab, Parler, Getter и други мрежи, които нямат съвсем никаква модерация на наличието, са съществена цел на съветската киберакция.
Според анализатор от Recorded Truth - макар че аудиторията, която се доближава през тях, по-малка, въздействието на посланията е високо поради готовността на крайните консервативни гласоподаватели да възприемат всяко негативно мнение против Демократите.
NYT показва, че доста от реактивираните сметки са били част от остаряла мрежа, разпространяваща дезинформация, която Meta към този момент е идентифицирала като съветски актив.

След осветяването им през 2020 година профилите са " замразени ", само че през август и септември 2022 година те още веднъж са почнали да се съживяват - тъкмо преди изборите за Конгреса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР