Междинните данни, които сме събрали до момента, показват, че Агенцията

...
Междинните данни, които сме събрали до момента, показват, че Агенцията
Коментари Харесай

Д-р Кремена Стоева, БАБХ: Шоколадовите яйца, произведени в Полша, Германия и Италия, не са опасни

Междинните данни, които сме събрали досега, демонстрират, че Агенцията досега е направила над 700 инспекции в обектите в комерсиалната мрежа. При всички инспекции са тествани обичайните за сезона храни - агнешкото месо, яйцата, козунаците, песните салати. При тези инспекции за наша наслада се откриват прекомерно малко нарушавания. Това сподели за Bulgaria ON AIR доктор Кремена Стоева от БАБХ.

„ Колегите са открили 100 яйца, които не са били съхранявани при вярната температура. Яйцата са изтеглени и ориентирани за заличаване. Също по този начин в един търговски обект сме открили подвеждащата процедура замразено месо да се предлага на потребителите като охладено и са взети нужните ограничения. Когато месото е добито в кланици в България и са с генезис България, на месото се слагат печати със наследник цвят. Когато месото е добито в кланици в България, само че животните не са отгледани в България, тогава на месото се слага щемпел с червен цвят. Ако месото е влезнало като готово прясно месо за консумация, тогава печатите се слагат от съответната касапница, като се употребяват всички позволени цветове - наследник, червен и кафяв. Това не са разрешени цветове за слагане на здравна маркировка ", добави още доктор Кремена Стоева.

По думите ѝ при яйцата се следи за регламентирана търговия - яйцата да са добити в регистрирани ферми, което се потвърждава с печатите, сложени върху самите яйца. Тя добави, че на печата се изписва кодировка, която демонстрира страната на генезис, също по този начин има една цифра, която демонстрира метода на развъждане на кокошките и номера на съответната плантация.

" Случаят с откритата салмонела в шоколадовите яйца е открит в едно белгийско дружество. Информация за всичките ни дейности и всички рискови партиди можете да намерите на нашия уебсайт. Към този миг подсигуряваме, че цялата подадена информация от сътрудниците от европейска страна се обработва. Яйцата са свалени от продажба. Да, сега в комерсиалната мрежа има яйца от тази мярка, само че те не са създадени в белгийското дружество. Така че яйца създадени в Полша, Германия и Италия не са рискови към този миг ", сподели доктор Кремена Стоева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР