Мехмед Хасан, който уби 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, поиска

...
Мехмед Хасан, който уби 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, поиска
Коментари Харесай

23 години затвор за убиеца на малката Дамла

Мехмед Хасан, който умъртви 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, изиска кратко правосъдно разследване, като призна всички доказателства, събрани по случая в досъдебното произвеждане.

Мехмед го достраша от градските му, изиска да остане в ареста
Момчилград се прости с Дамла! Почерненият град желае отплата
Заради това, че самичък си призна виновността, съдът понижи присъдата му с 1/3 тъй че той ще би трябвало да излежи зад решетките 23 години.

Решението е на 5-членен състав на Окръжния съд в Кърджали. Убиецът ще би трябвало да заплати общо 400 000 лв. кръвнина – по 150 000 на майката и бащата на детето и 100 000 лв. на баба й.

Присъдата беше посрещната с бурно неодобрение от околните на убитото дете, които бяха в залата.

" Искахме гибел или най-малко пожизнен затвор! 23 години не са присъда. Това е насмешка! ", недоволстваха родните.

В хода на делото не бяха разпитани очевидци и движимости лица. Младият мъж пък бе доведен през днешния ден под засилена защита в правосъдната зала.

Съдът конституира като частни обвинители майката и бащата на убитото дете. Те предявиха и искания към обвинения за нанесени неимуществени вреди. По 500 000 лв. желаеха майката и бащата. 300 хиляди изиска бабата на Дамла.

Тялото на първокласничката бе открито на 17 декември 2017 година към 7:30 ч. в фамилното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се прибирала от нощна промяна във фабрика край Кърджали.

Дамла е била сама в жилището, тъй като татко й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки.

Момиченцето бе удушено, а главичката му – обгърната с тиксо. Няколко дни по-късно за убийството бе арестуван 25-годишния братовчед на Дамла – Мехмед Хасан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР