Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета Медът

...
Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета
Медът
Коментари Харесай

Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета

Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, знамение за имунитета

Медът от тиква може да се употребява при разнообразни проблеми. Най-ефективен е при лекуването на чернодробни и бъбречни болести. За мнозина този мед е драгоценен, тъй като дейно оказва помощ за изхвърляне на жлъчния сок и за лекуване на възпалените пикочни канали.

Благодарение на лаксативния и диуретичен резултат, този мед доста оказва помощ при запек и при разнообразни болести на дебелото черво. В същото време, с помощта на изобилието от витамини и каротин, този мед ускорява имунитета и усъвършенства тонуса.

Помага за понижаване на холестерола, атеросклерозата и отока при сърдечна непълнота. Този мед също се предлага за събаряне на килограми при затлъстяване.

Как да си приготвите този мед:

Ще ви е нужна зряла жълта тиква. Трябва да отрежете горната част и да отстраните вътрешността. В получения огромен отвор поставете пълнозърнеста захар. Поставете горната част, която изрязахте по-рано. Оставете тиквата за 10 дни на хладно място. Най-добре е да я оставите в огромна купа, тъй като с течение на времето ще омекне и ще бъде мъчно да я придвижите.

През това време захарта ще се стопи в сока на тиквата. Щом захарта се стопи, получената течност се съхранява в стъклен буркан.

Ако инцидентно по капака се появи плесен, няма нищо ужасно. В този случай направете дупка в дъното на тиквата и оттова извадете меда.

Най-добре съхранявайте в хладилника, в чист стъклен буркан с похлупак. Срокът на валидност е към месец. За да издържи по-дълго, можете да го сварите, до момента в който се сгъсти, само че в този случай губите някои от потребните съставки.

Използвайте го по ваш избор.

Можете да го употребявате с чай, можете да го консумирате независимо по 2-3 супени лъжици, можете да го употребявате за палачинка или както прецените вие. Ако не желаете да употребявате захар за приготвянето на този мед, тогава използвайте пчелен мед.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР