Мехлем от глухарчета трябва да има във всяка къща! Тази

...
Мехлем от глухарчета трябва да има във всяка къща! Тази
Коментари Харесай

Лечебен мехлем от глухарчета

Мехлем от глухарчета би трябвало да има във всяка къща!

Тази страхотна рецепта имам от моята баба. Откакто се помня, постоянно събираше глухарчета напролет и приготвяше лековит мас.

Това е едно от най-хубавите средства за главоболие, мъчителни мускули, стави, само че също по този начин и при синдром на карпалния тунел. Също по този начин, незабавно успокоява раздразнената и възпалена кожа. Ще усетите резултатите на този необикновен мас незабавно.

Има удобен резултат при напукана и суха кожа, можете да го употребявате и при напукани пети и ръце, обриви или ухапвания от инсекти.

Никога не съм употребила по-добро естествено лекарство за стави, предлагам го на всички!

Необходими съставки:
1-2 шепи пресни цветове от глухарчета
зехтин или друго растително олио или свинска мехлем
пчелен восък
буркан

Приготвяне:
Оставете цветовете от глухарчета да изсъхнат до идващия ден, с цел да се отървете от всевъзможни инсекти. След това ги прехвърлете в буркана и ги залейте с олио или разтопена свинска мехлем.

Оставете буркана да престои на слънчево място за към 5 седмици.

Разклащайте наличието постоянно.

Накрая прецедете маслото през марля и можете да го употребявате, с цел да извършите мас или да го употребявате незабавно, с цел да намажете напуканата кожа или възпалени стави.

Мехлемът се прави елементарно. Загрейте леко маслото и разтворете към супена лъжица пчелен восък в него при непрестанно безредие.

Вижте още: Глазирани домашни понички

Втори метод:
Оставете глухарчетата още веднъж да изсъхнат, сложете ги в тенджера, залейте ги с растително масло и по-късно оставете на водна баня за най-малко 5 часа.

След това, загрейте маслото и разтворете към супена лъжица пчелен восък при непрестанно безредие. Прецедете готовия мас от глухарчета в чист буркан и го оставете да се втвърди.

Можете да го употребявате незабавно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР