Механизмите на психосоматика са много елементарни: мислим постоянно за нещо,

...
Механизмите на психосоматика са много елементарни: мислим постоянно за нещо,
Коментари Харесай

Психосоматика: когато тялото говори

Механизмите на психосоматика са доста обикновени: мислим непрекъснато за нещо, обвързвано със здравето и бе да желаеме, неумишлено работим то да се случи

И в множеството случаи мислим по-интензивно за неприятните неща, в сравнение с за хубавите.

Как да постъпите, в случай че ненадейно, без оповестяване на война и забележими аргументи, в организма ви нещо се разболява, възпалява или стопира да работи? От позиция на логиката на психиката би трябвало да се помни за няколко неща…

  1. Ако знаете повода, премахнете я

С други думи, както лекарят в анекдота предлага на брачната половинка на парвеню: „ Алергията ще мине, когато преминат ананасите ”. А дамата с удивление споделя: „ Странно, а белким ананасите могат да преминат? ”.

Е, преди алергията ви да премине дефинитивно, внимавайте какво ядете.

  1. Ако не знаете повода, направете проучване

Когато споделят, че всички заболявания са от нерви, не помнят да уточнят, че част от същите тези заболявания са отишли към този момент толкоз надалеч, че имат изцяло справедливи физически аргументи.

При съществуване на органични провали от медикаменти доста по-ефективна е психотерапията. Не я подценявайте! Психологическата работа над себе си в никакъв случай не пречи. Но и не заменя ефикасните медикаменти.

Ако към този момент сте изпълнили точка 1 и точка 2, можете да преминете към точка 3

  1. Какво желае да ви каже този признак от психическа позиция?

Ако вашият признак няма никаква явна причина и лекарите не намират в организма ви никакви промени, значи става дума за психосоматика.

Тялото ви очевидно изпитва психически дискомфорт и се пробва да ви каже нещо, което вие дълго не желаете да чуете. Симптомът съвсем постоянно е зов на организма за помощ. Поговорете с него, помогнете му: той не ви е непознат, въпреки всичко е вашият личен организъм.

Симптомът няма да ви се обади по телефона. Затова ще би трябвало вие да отидете при него, а не противоположното. Това е сложна работа, да. Но в това време е и занимателно странствуване. Пътешествие към себе си, диалог със себе си на езика на облиците. Друг подсъзнанието не познава. Ако се научите да разговаряте със признака на неговия език, ви чакат – в дословния смисъл на думата – приказни открития. Те
ще ви оказват помощ даже в. случай че са ви известни аргументите за признака и органичните провали, които го съпровождат. Ако нищо от това не ви е известно, то диалогът със личния признак ще придобие за вас особена новост.

ПОТОПЕТЕ съдебна експертиза В ПРИКАЗКАТА…

  1. Съсредоточете се върху признака.

Усилвайте го, чувствайте го колкото може по-пълноценно. Как той се усеща у вас? Какъв цвят е? Температура ? форма? Структура? Представете си го по този начин тъкмо, че с лекост да можете да го нарисувате.

  1. Станете този приветлив признак и го изобразете посредством себе си.

Движете се, като че ли сте този признак. Звучете по този начин, като че ли сте този признак. Вслушвайте се в възприятията и в придвижване: накъде е ориентирана тяхната сила? Коя е задачата на това вълшебно придвижване?

  1. Отбележете възприятията, облиците и концепциите, които пораждат по отношение на това придвижване и с тази сила.

Позволете им да ви увлекат във фантазията за прераждането на тази сила . Достигнете задачата на своето придвижване, усетете силата на това достижение и накъде е ориентирана тя. И почувствайте идната му цел.

Тази фикция може да бъде дълга колкото си желае – позволете й да се развива, до момента в който не усетите, че последната достигната цел е дефинитивна.

4. Изследвайте достигнатото положение.

За какво ви приказва то? Как се чувствате в това положение? Какво би се случило, в случай че внесете тези усеща в своя всекидневен живот? Може би признакът ви припомня, че нещо не ви доближава всеки ден. А може би ви защищава от това, което е прекалено много в живота ви.

  1. Формулирайте посланието на признака .

Измислете по какъв начин то би могло да се направи по-кратко, и го запишете.

  1. Задайте си въпроса какво сте разкрили и разбрали за себе си и за своя признак, изпълнявайки това упражнение .

Представете си по какъв метод бихте могли да внесете посланието на признака в всекидневието си.

  1. Започнете да променяте живота си в сходство с посланието на признака .

И когато животът ви се промени, признакът ще изчезне. Ако той едва-едва се е показал, то разговаряйки с него, вие несъмнено бързо ще съобразите по какъв начин да измененията метода си на живот по този начин, че да удовлетворите неговото предпочитание.

Ако от дълго време живеете дружно и не можете един без различен, може би ще би трябвало дълго да разговаряте. Но си коства напъните.

По-доброто схващане на личния организъм е голям запас. Затова не го пренебрегвайте…

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР