Механизмът за възпроизводствен дълг на частния сектор в САЩ се

...
Механизмът за възпроизводствен дълг на частния сектор в САЩ се
Коментари Харесай

Залезът на Западната цивилизация

Механизмът за възпроизводствен дълг на частния бранш в Съединени американски щати се разпадна през 2009 година и не е възобновен до през днешния ден.
Цялата тактика от 2009 година до 2022 година беше да се построи обществен дълг отвън надзор, заменяйки частния дълг в общата конструкция на дълга - цялата тази полуда, финансирана с необезпечените и неограничени пари на Фед (безброй QE програми).

Още тогава (през 2008-2009 г.) Съединени американски щати попаднаха в клопката на разширението на дълга - стана невероятно да се усили дълговото задължение над това, което беше реализирано през 2008 година

Концепцията за подкрепяне на импулса на икономическото развиване посредством кредитни канали действа от 1983 година до 2008 година по траектория на по-ниски среднопретеглени лихви по заеми, както на открития пазар посредством облигации, по този начин и посредством банкови заеми.

Разрастването на дълга през 1983-2008 година не би могло да бъде реализирано без резултата на ниска база (отправна точка) и без резултата на наклонност на спад на лихвените проценти. Именно тогава стартира развиването на финансовата промишленост в Съединени американски щати след 50 години занемаряване (1933-1983).

Инвестиционните банки набъбнаха, цялата архитектура на актуалните взаимни фондове и парични фондове (Vanguard, Blackrock, State St, T. Rowe Price, Geode Capital и други) стартира да се появява и развива, капиталът стартира да прониква на фондовия пазар с растежа на умножители.

Органичният подтик на развиване продължи съвсем 25 години (1982-2007). От 2009 година мним напредък на изкуствени медикаменти от Фед и Министерството на финансите.

Трябва също по този начин да се има поради, че макроикономическите условия, демографията, импулсът на софтуерното развиване, външнотърговските връзки и трансграничните интервенции, геополитиката - всичко това беше изцяло друго първоначално през 1983 година и в този момент.

Преди 40 години, като част от битката против последствията от опустошителната 15-годишна инфлация, стопанската система на Съединени американски щати имаше голямо пространство за органически напредък, ниска начална база, невисок дълг, капацитет за осъществяване на световни планове (външна търговия и индустриалната глобализация, както и глобализацията и навлизането на финансов капитал).

Сега:

▪️Глобалните планове се лимитират (именно върху тях след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се получи най-мощният спусък за напредък на развитите страни). Раздробяването на света се форсира няколко пъти.

▪️Драстично се забавя и в действителност се губи тласъкът на софтуерното развиване. Тогава в Съединени американски щати и Европа имаше " стремително " развиване на стопанската система във всички браншове, както качествено, по този начин и количествено. Сега целият капацитет за развиване е локализиран в инфотехнологиите и биотехнологиите, които също губят капацитета си за органично развиване.

▪️Демографията в развитите страни е ужасна (преходът към понижаване на популацията без отчитане на миграцията е малко по-добър в Съединени американски щати, и злополука в Европа).

▪️Производителността на труда в стопанската система понижава, работната мощ деградира.

▪️Геополитиката и цивилизационният раздор са обособен въпрос.

Всичко това се случва на фона на огромна деградация на елита и прагови, сериозни параметри на дълговото задължение.

Тази „ историческа неточност “ не се нулира в общоприетите бизнес цикли. Това е дълготраен проблем, световната роля и функционалност на някогашните флагмани на международната стопанска система се трансформира.

Специалната военна интервенция е спусъкът, който ще форсира опустошителните последствия от прехода на западната цивилизация към забвение, чиито несъответствия се натрупват през последните 25 години.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР