Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от

...
Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от
Коментари Харесай

Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото НС


Механизмът за следствие на основния прокурор ще бъде признат от идващото Народно заседание, съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков по време на брифинг в постройката на ведомството. По думите на Зарков липса на предпочитание, а не време е обяснението, че 48-то Народно заседание не е гласувало механизъм за следствие на основния прокурор. 

Министърът сподели, че днес е станало ясно, че в настоящия Народното събрание няма задоволителен брой народни представители, които да желаят да одобряват закон, с който да се вкара механизъм за следствие на основния прокурор.  " Казвам " предпочитание ", тъй като в никакъв случай не е било въпрос на време ", съобщи Зарков.

Във връзка с обвиняванията, че е упражнил напън върху това Народно заседание да одобри законопроекта за  промени в Наказателно-процесуалния кодекс , уреждащ следствието на основния прокурор , Зарков отговори, че това е правилно. 

Той разяснява обвиняванията в напън на ръководителя на правната парламентарна комисия Радомир Чолаков по този начин:

" Бях упрекнат, че съм упражнил напън. Това е изцяло правилно. Натисках като депутат, натисках като протестиращ. В последния месец натисках като министър и ще продължа да натискам, до момента в който страната ни се трансформира в същински правова страна, т.е. страна, в която никой не е над закона. И през днешния ден се обръщам към всички, които въпреки всичко няма да се откажат, че този напън би трябвало да продължи. Ако нещо разбрахме през миналия месец, то е, че без напън няма да стане ", сподели служебният министър.

Законопроектът по думите му ще бъде признат, тъй като е значим за българските жители и тъй като " идващото Народно заседание ще бъде насила да го гледа и да го одобри ". На въпрос от кого ще е заставен идващият парламент, министър Зарков отговори – „ от гласоподавателите, от безспорната нужда да бъде решен един въпрос, който от прекомерно дълго време тегне на шията на всички ни “. На уточняващ въпрос, каква ще бъде разликата със сегашната обстановка, министърът уточни, че " идващото Народно заседание ще бъде друго и там силите, които желаят промяна, ще надделеят ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР