Механизмът за отпадането на мерките е по-скоро пасивен. Всяко решение

...
Механизмът за отпадането на мерките е по-скоро пасивен. Всяко решение
Коментари Харесай

Няма да подлежим на санкции, ако не носим маски

Механизмът за отпадането на ограниченията е по-скоро въздържан. Всяко решение на изпълнителната власт има начало и край, който изтича на 31 март. Изпълнителната власт не е взела решение за продължение на изключителната епидемиологична конюнктура. Приветстваме решението това да не се прави, тъй като то влияеше на всички нас. Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев пред БТВ.

Той акцентира, че се резервира опцията за въвеждане на ограничения, в случай че се наложи. Всички ограничения остават целесъобразни, посочи Тонев.

„ Няма да подлежим на наказания, в случай че не носим маски. Аз обаче предлагам да ги носим на публични места още малко “, изясни доцент Антон Тонев.

По отношение на карантината, ръководителят на здравната комисия в Народно събрание съобщи, че при изолирани случаи ще предстои единствено потвърденият пациент при единичните случаи. „ Когато имаме бързо увеличение на случаите в даден регион, ще има опция да се вкарват ограничения от РЗИ по тяхна преценка. Решенията няма да се вземат от през днешния ден на на следващия ден и на мрачно “, увери той.

„ Към момента към момента имаме доста заболели в лечебни заведения, към момента не можем да потвърдим, че сме се справили с това заболяване. Справяме се добре в преодоляването на болестта, само че би трябвало да внимаваме “, предизвести той.

„ PCR е високо профилирано проучване. С отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура се отстранява и опцията това проучване да се назначава от персоналните лекари. Обмисляме да се резервира опцията да се назначава от персоналните лекари “, сподели още доцент Тонев.

„ БЛС и Министерство на здравеопазването би трябвало да се договорят за стойностите на клиничните пътеки. Парламентът съумя да гласоподава едно доста нарастване на бюджета на НЗОК “, сподели още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР