Меглена Плугчиева припомни, че към страната ни винаги има някакви

...
Меглена Плугчиева припомни, че към страната ни винаги има някакви
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Още преди 2012г. България получи потвърждение от ЕК за присъдиняване към Шенген

Меглена Плугчиева напомни, че към страната ни постоянно има някакви " резеври " дали от Нидерландия или Белгия, или както в този момент - от Австрия, което оказва въздействие. Според някогашния дипломат всичко това е за наша сметка, само че тя напомни, че неотдавна разпуснатият парламент има също отговорност, тъй като не е дал своя вот закони и доста каналджии не са подведени под отговорност за своите дейности: " Моят въпрос е: Ако бяхме влезнали в Шенген дружно с Хърватия? Нямаше ли да бъде по-добре и по-сигурна нашата граница? ", попита Плугчиева. Според нея тези въпроси би трябвало да се зададат и към Брюксел, а освен към Министерство на вътрешните работи.

 

Тя приказва и за случая с мъртвите мигранти край София: " Миграционната политика на Европейски Съюз е една от най-чувствителните и в това време с доста различия вътре в страните-членки. Най-засегнати са страните като България, които са на външната граница на Европейски Съюз, освен Балканския маршрут, само че Италия и Гърция също са мощно наранени. От 2015г., когато Меркел сподели да, ние ще успеем, стартира тази тематика и тя продължава да бъде мъчителна. Това значи, че би трябвало да попитаме какво се случва в тези страни и дали задоволително прави Европейски Съюз и интернационалната общественост за стабилизиране на тези страни, тъй като нещастието с мигранти край София демонстрира, че мигранти от Афганистан са главната група, която идва, дано се запитаме какво се случва в Афганистан, Съединени американски щати и Европейски Съюз напуснаха тази страна преди 2г. Там няма стабилизация, това значи, че тези хора в действителност търсят леговище, същият поток тече и от Северна Африка. Единия огромен въпрос е стабилизация и помощ за тези страни е регулация на миграционната политика в Европейски Съюз. "

 

Според Плугчиева новия лист " Магнитски " уронва престижа на страната ни, тъй като това се тиражира като вест на всички места. Но тя напомни и абсурда с " Нексо " и " Джемкорп ":

" Всичко това приказва за някогашни, само че и сегашни политици, които имат искания да ръководят, само че са забъркани в тези кавги. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР