Меглена Кунева е избрана за български кандидат за комисар на

...
Меглена Кунева е избрана за български кандидат за комисар на
Коментари Харесай

Меглена Кунева влиза в битка за Съвета на Европа

Меглена Кунева е определена за български претендент за комисар на Съвета на Европа по правата на индивида, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Това е първият път, в който България издига собствен претендент за висша позиция в Съвета на Европа , допълниха от институцията.

Кунева беше показана от заместник-министър Ирена Димитрова пред дипломати от страни членки на Съвета на Европа, упълномощени в София. 

Димитрова акцентира предпочитаното внимание, което България отделя на въпросите на правата на индивида в интернационалните връзки. Тя посочи и персоналните качества и извънредно богатия професионален опит на българския претендент.

От своя страна, Меглена Кунева показа своите визии за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на страните членки на организацията, упълномощени в София.

На 11 януари от Съвета на Европа оповестиха, че трима претенденти ще се борят за поста на общоприет секретар на организацият а. Кандидатите за правоприемник на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са актуалният комисар по правораздаването Дидие Рейндерс, някогашният президент на Швейцария Ален Берсе и естонецът Индрек Саар - социалдемократ, министър на културата от 2015 до 2019 година.
 Още един еврокомисар се готви за нов пост
Още един еврокомисар се готви за нов пост

Белгия издигна Дидие Рейндерс за началник на Съвета на Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР