Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на

...
Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на
Коментари Харесай

Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на СЕ по правата на човека

Меглена Кунева е българският претендент за комисар на Съвета на Европа по правата на индивида. Тя беше показана от заместник-министър Ирена Димитрова пред дипломати от страни членки на Съвета на Европа, упълномощени в София. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Димитрова акцентира предпочитаното внимание, което България отделя на въпросите на правата на индивида в интернационалните връзки. Тя посочи и персоналните качества и извънредно богатия професионален опит на българския претендент.

Меглена Кунева показа своите визии за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на страните членки на организацията, упълномощени в София.

България издига за първи път собствен претендент за висша позиция в Съвета на Европа, допълниха от Министерство на външните работи.

На 11 януари от Съвета на Европа оповестиха, че трима претенденти ще се борят за поста на общоприет секретар на организацията. Кандидатите за правоприемник на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са актуалният комисар по правораздаването Дидие Рейндерс, някогашният президент на Швейцария Ален Берсе и естонецът Индрек Саар - социалдемократ, министър на културата от 2015 до 2019 година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР