Мегазвездата на световния хокей Евгений Кузнецов, който играе във Вашингтон

...
Мегазвездата на световния хокей Евгений Кузнецов, който играе във Вашингтон
Коментари Харесай

Руска звезда в хокея изгърмя с кокаин

Мегазвездата на международния хокей Евгений Кузнецов, който играе във Вашингтон Кепитълс дружно с Александър Овечкин, е дал позитивна проба за кокаин. Международната федерация го санкционира за 4 години. Играчът не е изискал отваряне на втората проба, с което признава виновността си.

Пробата е взета на 26 май незабавно след дребния край на международното, който Русия завоюва след дузпи против Чехия. По принцип при естествена инспекция кокаинът се лови до 72 часа след приемането му, което значи, че Кузнецов го е приемал по време на шампионата.

Веднага след международното към Кузнецов избухна скандал тъкмо поради кокаин. Появи се видео, на което Евгений приказва по скайп с другар, а пред него има две бели линии и свита на фуния банкнота.

Russian forward Yevgeni Kuznetsov has received a 4-year suspension from the IIHF after testing positive for a banned substance at the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship. https://t.co/qLpqHGKlbT
— IIHF (@IIHFHockey) August 23, 2019
Кузнецов изясни, че бил в стаята на собствен прочут. Там видял какво става и откакто се обадил на приятеля си и незабавно си тръгнал. Вашингтон Кепитълс и НХЛ одобриха думите му.

По принцип НХЛ може да не се съобрази с позитивната проба, само че абсурдът е прекомерно огромен и сигурно ще има наказания. Ако това се бе случило по време на сезона първата глоба е 20 мача без заплата. Второто нарушение се санкционира с 60 мача без заплата.

Кузнецов има контракт с Кепитълс до 2025 година, като прибира по 7,8 милиона $ на сезон.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР