Мегасблъсъкът между бившите съквартиранти се „печеше“ през последните няколко години

...
Мегасблъсъкът между бившите съквартиранти се „печеше“ през последните няколко години
Коментари Харесай

Betano.bg регистрация с нови опции за залог на Ковингтън – Масвидал


Мегасблъсъкът сред някогашните съквартиранти се „ печеше “ през последните няколко години и най-сетне ще се състои на UFC 272. Колби Ковингтън против Хорхе Масвидал е основното събитие в идната церемония вечер на UFC, която ще се изиграе на 5-ти март (6-ти рано сутринта българско време) в „ Т-Mobile Arena” в Лас Вегас, Невада. BMF купата на Масвидал е заложена на карта, а ви дава шансда се възползвате от най-хубавите коефициенти за събитието с новите варианти за залози на бойни спортове.

Как
букмейкърите виждат мача

Бившият първенец в междинната категория Ковингтън е сериозен любимец в уеб страницата на Бетано. Ставката за негов триумф е 1.29. Победа за Хорхе Масвидал идва при коефициент от 3.60. Международният уебсайт за спортни
залози, който към този момент разполага с лиценз за сходна активност в България, предлага още над 20 разнообразни пазара за залог. Подобно многообразие е рядко срещано за ММА мач у нас. При това, пазарите са в сайтаса налични повече от седмица преди началото на мача.

Използването на специфичен калкулатор, който пресмята възможностите да триумф по отношение на коефициентите на уеб страниците за
залози, демонстрира, че Колби има 77.78% късмет за победа. Съответно, вероятността за триумф на Хорхе е 27.40.

Анализ на коефициентите

Въпреки последните му резултати, „ Хаус “ Ковингтън несъмнено може да се бие. Той ни го сподели и в двата епични конфликта против първенеца Камару Усман, които си бяха много оспорвани. С оглед на представянето му в тях, ролята на любимец в идния дуел въобще не ни изненадва. Всъщност, Колби е бил новобранец в единствено три от 14-те си UFC мача, два пъти против Усман и един път против Демиан Майя.

Има ли стойност да заложим на Масвидал?

Интересен наподобява фактът, че Хорхе Масвидал е много по-подценяван в предварителните коефициенти, в сравнение с преди мача му против Усман в Абу Дави. Онази вечер, Betano
бонус ставката за негова победа бе 3, а той загуби след съдийско решение. В мача реванш, коефициентът за триумф на Масвидал бе 3.70, а Усман си взе успеха след нокаут. Долу горе толкоз е и сега. Ако се придържаме към историята, възможностите на Хорхе за победа въобще не са оптимистични.

Какво да чакаме от мача?

Преди първия мач против Усман, Ковингтън бе в серия от седем следващи победи, в това число и впечатляващи мачове против някогашния първенец Рафаел дос Аньос и Роби Лаури. В тези срещи, той направи 17 тейк дауна и вкара общо 278 чисти удари, при получени едвам 183.

Ковингтън разполага с нечовешка устойчивост и може да поддържа вихрено движение, което му разрешава да господства съперниците и да ги „ работи “ лека-полека. В багра от стойка, той поддържа непрестанно напрежение. Съперниците не стопират да получават крошета и кикове, а когато се изморят, Колби ги смъква на земята. Там той е още по-безкомпромисен и разполага с богат боеприпас от оръжия.

Масвидал би трябвало да остане на крайници

Хорхе е същински деец в Октагона. Неговият дебют в UFC бе през 2013-там, откакто бе натрупал положително име в Strikeforce, към която се причислява през 2007-а. Въпреки богатия си опит, Масвидал направи усещане през чак през 2019-та, откакто направи 5-секунден нокаут срещи Бен Аскрен на UFC 239. Неговата известност не стопира да пораства, откакто почитателите схванаха, че той е подготвен да се бие със всекиго когато и да е, в това число.

Хорхе е превъзходен боксьор с ексцентрични придвижвания, включващи и удара след бърза промяна на дистанцията, с който бе нокаутиран Дарън Тил. В добавка на това, той е и много устойчив. Нокаут загубата му против Усман от април бе първата от този вид от 2008-ма насам. Той не е губил с предаване от 2009-та. Защитата против битката ще бъде от главно значение. Хорхе трябваше да се бори на земя цели седем пъти против Усман, чийто героичен умения са много близки с тези на Ковингтън. Може би, тъкмо това му коства и загубите.

Каква е прогнозата на Betano.bg за мача ?

Едва ли има почитател на ММА спорта, който да не чака с голямо неспокойствие този дуел. Враждебността сред двамата не стопира да пораства в последните години, макар, че се познават съвършено. Съперниците са живели дружно, като постоянно са местили кухненската си маса, с цел да си освободят място за битка. Помагайки си в развиването, Ковингтън и Масвидал се трансфораха в страхотни звезди в една и съща категория, само че другарството им се трансформира в нещо грозно.

Това ще бъде един изпълнен със завист мач сред добре познати врагове. За Ковингтън, вярната тактика би била да загърби егото и да се придържа към главните си оръжия – високо движение и граплинг. Масвидал би трябвало да опита да резервира отдалеченост, да нанася систематични кикове и да употребява верните моменти за съкращаване на дистанцията и вкарване на бързи удари. За негово страдание обаче, ние не виждаме по какъв начин Ковингтън може да загуби мача.

Крайна прогноза: Колби Ковингтън да завоюва със съдийско решение – коефициент 1.85 в Betano.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР