Мегапротест блокира София и страната в сряда. Високите цени на

...
Мегапротест блокира София и страната в сряда. Високите цени на
Коментари Харесай

Мегапротестът на 18 май: Къде ще има блокади и нарушение на доставките?


Мегапротест блокира София и страната в сряда. Високите цени на тока и горивата ще обединят в общо неодобрение работодатели и служащи от разнообразни браншове на стопанската система.

В страната стопира междуградският транспорт. Причините са, че пасажерите понижават, а с продадените билети не може да се покрие горивото за рейсовете.

„ Ние за облага не можем да приказваме, ние приказваме да оцелеем “, споделя Дарина Кръстева, притежател на автобусна компания в Плевен.

Цялата промишлеността е на ръба, споделя Васил Велев откакто нощес регулаторът разгласи, че газът нараства с 14% за май.

„ Тези 14 % в действителност са 30, тъй като цената трябваше да върви надолу, а тя потегли нагоре, ето за какво едно от настояванията на митинга е тази разлика, която е неточност на ръководството, да се компенсира “, съобщи Велев.

Заради неналичието на обезщетения за високите цени и короназагубите, в София градският превоз ще блокира основни кръстовища от 8 ч. сутринта. И макар че дадоха обещание това да не се случва в утринния час пик.

„ Ако ми позволите да кажа нещо значимо на вашите фенове, тъй като в същия ден има матури, дано родителите да се погрижат децата им да стигнат по-рано “, съобщи Димитър Манолов от КТ " Подкрепа ".

С повишението на пътните такси преля и търпението на превозвачите, които в сряда няма да доставя артикули и услуги. Тировете на Николай Николов зареждат с месо и плодове веригите в региона.

" Най-малко 50 тира няма да стигнат до зеленчукови тържища, хранилища ", споделя Николов.

" Ами, на процедура след прекъсването на превоза след 4 дни ще спрем доставката на цитруси и плодове към магазините и огромните вериги ", добавя Гроздан Комсалов, шеф на склад.

В недоволството на 18 май се включват и таксиметрови водачи, хотелиери, ресторантьори, притежатели на дребни бензиностанции. Всички настояват, че митингът им не е политически, само че каквото и да предложи държавното управление в антикризисния си пакет, то е незадоволително и несвоевременно.

Как страната ще помогне на най-засегнатите от рецесията и по кое време ще е подготвен антиинфлационният пакет на кабинета - на значимите въпроси от седмицата пред Мария Цънцарова дава отговор общественият министър Георги Гьоков в предаването " Защо, господин министър? " на следващия ден след централните вести на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР