Мегаполиси, огромни реки, езера и красиви планини. На огромната територия

...
Мегаполиси, огромни реки, езера и красиви планини. На огромната територия
Коментари Харесай

Колко струва обиколка на САЩ по релси, какви са маршрутите? СНИМКИ

Мегаполиси, големи реки, езера и красиви планини. На голямата територия на Съединени американски щати, ситуирана сред два океана, има какво да се види.

Един от разновидностите да обиколите страната и да разгледате нейните естествени забележителности е да изберете пътуването с трен. То крие и непредвидени преимущества.

Например, не би трябвало да се притеснявате, че ще изпуснете прикачването си на летището. Или че няма къде да спите. На борда на влака може да разполагате с комфорта нацяло купе, а леглото ви да бъде оправяно от личния състав.

За феновете на фотографията и споделените фрагменти в обществените мрежи има и друго основно преимущество. Повечето влакове пътуват със скорост, която разрешава изработката на красиви фрагменти или умерено разглеждане.  

Оказва се, че записването за някои от пътуванията за 2023 година към този момент е почнало. Като експерти регистрират, че  курсовете по дългите дестинации се радват на засилен интерес, написа “Дейли Мейл ”.

Но какви са маршрутите и какъв брой би коствало сходно наслаждение?

Път 66 е съвършен, в случай че желаете да усетите най-емблематичното странствуване на Америка, само че не желаете да шофирате. Пътуването ще отнеме 13 нощувки, а композицията се движи от Чикаго до Лос Анджелис. Влаковете стопират на известни места на маршрута като Сейнт Луис, Албакърки и Гранд Каньон.

Турът стартира и приключва с две нощувки в хотели и включва композиция от настаняване в града  и преспиване в нощни влакове по пътя.

Всички резервации и направления са включени в пакета. А като екстра се предлага пътешестване с за трамвая до върха на Gateway Arch в Сейнт Луис, ретро железопътната линия Гранд Каньон и обиколка „ домовете на звездите “ в Лос Анджелис. Цената  на пакета стартира 2449 английски паунда.  Туристи без група също могат да се включат.
 

Пътуване се прави с влакове като Coast Starlight, който минава по тихоокеанско крайбрежие сред Лос Анджелис и Сиатъл.
 
Или California Zephyr, който пресича цялата страна сред Чикаго и Сан Франциско. Друг комбинация е Maple Leaf, който се движи от Ню Йорк до Торонто.

Rocky Mountaineer от Денвър до Юта – територия, която в миналото е била дом на динозаври, от които има следи и до през днешния ден. В тези земи ще може да видите и  мистериозни скални формирания в Националния парк Arches.
 
Пред пътешествениците има и друти разновидности. Например пътешестване единствено по част от маршрута, както и разнообразни видове настаняване. Като да вземем за пример такова с друти пасажери или в независимо купе.

„ За двудневно пътешестване с California Zephyr, да вземем за пример, бихте платили от 129 до 770 паунда. Като цената варира от метода на настаняване при пътуването.

 Друг от предлаганите турове е десетдневна обиколка от Нова Англия до Белите планини. Които оферират една от най-красивите гледки в Съединени американски щати. То е на цена от близо 2400 паунда и е планувано чак за идната есен.

Но най-епичния маршрут, който може да си подари пътешественика, е е 14-дневно пътешестване от Западния до Източния бряг на страната. Нощувка в купе,с включени обиколки  във Вашингтон, Лас Вегас и други стартира на цена от 3800 паунда.

Пред туристите, несъмнено, остава различен наболял проблем. Да стигнат до Съединени американски щати и да отделят средства и време за сходно грандиозно пътешестване.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР