Меган и Хари бяха планирали да се завърнат във Великобритания

...
Меган и Хари бяха планирали да се завърнат във Великобритания
Коментари Харесай

Завръщането на Меган и Хари във Великобритания се обърка заради смъртта на кралицата

Меган и Хари бяха възнамерявали да се завърнат във Англия пред камерите на Нетфликс, само че визитата им се обърка по средата, когато в четвъртък предходната седмица беше обявено, че кралица Елизабет Втора е умряла. Те даже оповестиха авансово програмата си, с вярата да ги чакат повече хора, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Хари и Меган бяха тогава във Англия и Германия, а не в Калифорния, където живеят от две години, за няколко благотворителни събития. В четвъртък вечерта предходната седмица те трябваше да участват на премиите на организацията WellChild, които бяха анулирани. Смъртта на кралицата промени проектите им и напълно отклони интереса от тях.

Дори любопитните за живота на кралското семейство в този момент имат много съществени проблеми, подбудени от непрестанно увеличаващите се цени и енергийната рецесия. Благотворителната работа остава значима, само че не и за първа страница, както на отдалечилите се от кралското семейство им се желае. Затова и визитата им във Англия не беше следено с този огромен интерес, на който се надяваха, въпреки и двамата да си остават известни. " Нито един вестник не ги сложи на първа страница ", написа в блога си кралският коментатор Нийл Шон.

В събота предходната седмица Хари, Меган и принц Уилям и брачната половинка му Кейт загърбиха неприятните си връзки и се появиха дружно пред събралите се хора през замъка Уиндзор. Въпреки че някои демонстрираха враждебността си към Меган, тя остана спокойна. Мнозина мислят, че има вяра да се сдобрят, въпреки и Хари и Меган да упрекнаха роднините си в расизъм, свирепост и неучтивост. В сряда тази седмица, обединени още веднъж от скръбта, двамата братя вървяха дружно зад ковчега на Елизабет втора в процесията от Бъкингамския замък към английския парламент. Уилям беше във военна униформа, а Хари - граждански. Хари обаче е получил позволение да бъде в униформа на бдението край ковчега на кралица Елизабет Втора в Уестминстър хол, в което ще взе участие дружно с братовчедите си и брат си принц Уилям в събота.

Примирието сред двете двойки може да е краткотрайно. С възкачването на престола Уилям и Кейт станаха принц и принцеса на Уелс и престолонаследници, а Хари е все по този начин надалеч по линията на наследяването - чак след трите им деца. Неговите деца Арчи и Лилибет още не са получили купите принц и принцеса, които им се поставят като внуци на монарх. Във Англия към този момент Уилям и Кейт ще получават доста повече внимание, а Меган и Хари дадоха да се разбере, че за тях това е недопустимо.

Вместо да се върнат в Съединени американски щати, Меган и Хари останаха в английския си дом Фрогмор котидж. Очаква се да са там до погребението на кралица Елизабет Втора на 19 септември. Принц Хари отдаде покъртителен респект на баба си, като й благодари за " заразната усмивка и рационалните препоръки ".

Двамата с Меган обаче към този момент са създали своя избор - да бъдат звезди в Съединени американски щати, да печелят доста пари с подкаст, стрийминг и издаване на книги. И не желаят да свирят втора цигулка, както би било във Англия.

Хари има подписан контракт записките му да бъдат оповестени тази година, което доста безпокои кралското семейство поради догатките си, че той ще опише повече детайлности за разрива. Със гибелта на кралицата се появиха догатки, че той може да ги отсрочи. Не единствено поради несъответствуващия миг, само че и с цел да опише случилото се около нея. Договорът обаче си е контракт и в случай че книгата не бъде отпечатана в период, се дължат неустойки. А финансите му, а и на Меган, зависят доста от книгата и Нетфликс. В кралското семейство те не могат да изкарат толкоз пари, колкото отвън него, изключително в случай че са жертви.

Общественото мнение обаче се трансформира и отношението към монархията измежду младите се разграничава от това на възрастните. Според неотдавнашна анкета, до момента в който измежду 65-годишните 77 % я поддържат, в по-младите възрастови групи от ден на ден й се опълчват и 31 % от 18 до 21 годишните биха предпочели да имат определен държавен глава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР