Меган, херцогинята на Съсекс,и нейният съпруг принц Хари са били

...
Меган, херцогинята на Съсекс,и нейният съпруг принц Хари са били
Коментари Харесай

Разследване: Меган и Хари са били изправени пред „отвратителни и много реални“ заплахи

Меган, херцогинята на Съсекс,и нейният брачен партньор принц Хари са били изправени пред „ отвратителни и доста действителни “ закани от десни екстремисти, сподели някогашен шеф на полицията за битка с тероризма, представен от CNN.

В изявление забританския Channel 4 Newsвъв вторник Нийл Басу сподели, че заканите против Меган са задоволително съществени и достоверни, че управляващите са назначили екипи, които да ги проверяват.

„ Ако бяхте видели нещата, които бяха написани, и ги получавахте, щяхте да се чувствате под опасност от самото начало “, сподели Басу, който отговаряше за кралската защитав столичната полиция.

„ Хората са преследвани за тези закани “, сподели някогашният помощник-комисар на Met.

Откакто новината за връзката й с принц Хари излезе през 2016 година, Меган беше подложена на остри рецензии в английската преса.По-специално, таблоидите в Обединеното кралство са изправени пред обвинявания, че тяхното отрицателно отразяване на Меганподхранва расистки офанзиви против нея.

Расисткият тормоз в обществените медии стана толкоз интензивенпо време на първата й бременност, че кралският личен състав беше подложен в нараснала подготвеност, засилвайки личното си цифрово наличие, с цел да филтрира омразни мнения, в това число потреблението на расистката дума и емотикони на револвери и ножове.

Двойката сподели, че расистките нападки, с която се сблъсква Меган,е главен фактор, който ги е предиздвикал да се реалокират в Съединените щати и да се отдръпват като старши членове на кралското семейство.

В скандалното изявление на двойката с Опра Уинфриминалата годинапринц Хари съобщи, че счита, че дворецът не прави задоволително, с цел да се бори с продължаващите расистки обиди в пресата.

В момента Харие в правосъден спорс Министерството на вътрешните работи по отношение на ограниченията за сигурност на фамилията, когато те посещават Обединеното кралство.

Заплахите против кралската двойка идват на фона на повишаването на десния екстремизъм във Англия, съгласно Басу.

Басу акцентира в изявлението си, че по време на неговия мандат крайнодесният тероризъм е бил най-бързо възходящата опасност, пред която е изправена страната, преминавайки от 6% от натовареността на Отдела за битка с тероризма през 2015 година до повече от 20% все още на напускането му преди повече от 1 преди година.

Басу, който е от смесена раса, има вяра, че Министерството на вътрешните работи би трябвало да направи повече, с цел да се оправи с институционалния расизъм.

„ Аз бях единственото небяло лице като основен офицер от доста дълго време. Не мисля, че вътрешното министерство въобще се интересува от тази тематика “, сподели той.

Министерството на вътрешните работи съобщи в изказване до CNN, че министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Суела Брейвърман чака полицейските сили в страната да „ одобряват метод на нулева приемливост към расизма на работното място “.

„ Ние интензивно настояваме за културна смяна в полицията, в това число посредством целеустремен обзор на полицейските уволнения, с цел да подсигуряваме, че чиновниците, които не са годни да служат, могат да бъдат бързо отстранени “, сподели представител на вътрешното министерство.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР