Мегаделото срещу Ахмед Муса и 12- те имами, обвинени в

...
Мегаделото срещу Ахмед Муса и 12- те имами, обвинени в
Коментари Харесай

Прокурорът по делото “Муса“ със зловеща прогноза: Когато мюсюлманите станат 30% , държавата е застрашена

Мегаделото против Ахмед Муса и 12- те имами, упрекнати в проповядване на ненавист на религиозна основа, още веднъж е в Пловдивския апелативен съд. След скандал със отбраната на 13- те обвинени, през днешния ден на делото бе даден ход.
Делото против Муса и ислямските проповедници продължава към този момент 8-ма година. То бе върнато от Върховно касационен съд, който анулира присъдата на Муса, наложена от Пловдивския апелативен съд през 2016. 40-годишният имам бе приет за отговорен от Пазарджишкия областен съд през март 2014 година по три закононарушения по Наказателен кодекс - за проповядване на антидемократична идеология, за участие в организация, която си е сложила за цел разпространяването на антидемократична идеология ( " Ал Уакф ал Ислями " ) и за проповядване на ненавист на религиозна основа. Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата и усили наказването на Ахмед Муса на две години затвор.
Муса обаче апелира и Върховен касационен съд одобри, че жалбата му е основателна, а в хода на делото са позволени основни нарушавания и липсват претекстове по основни за делото въпроси.
Прокурор Недялка Попова, която е наблюдаващ делото през цялото време, разяснява развоя на процеса и опасността от разпространяване на коренен ислям в България, написа " Трафик ".
- Прокурор Попова, какви санкции ще желаете за Ахмед Муса и имамите?
- Нека да стигнем до такава степен, тъй като е доста проблематично това дело да се завърши.

- Само след 13 дни изтича давностния период. Какво ще се случи, в случай че на делото не бъде даден ход?
- При настъпване на абсолютният давностен период делото би трябвало служебно да бъде прекъснато от съда. Тогава отпадат и обвиняванията.
- Можем ли да приказваме за забавено правораздаване?
- Вие преценете. Това дело е стартирало на 6 октомври 2010 година. Оттогава до момента по него не е спирано да се работи. Излиза, че седем години и 6 месеца не са били задоволителни, с цел да стигнем до финала. Но задачата е освен това да влезне в съда, само че и да се даде гласност. Просто да подадем един сигнал към обществото, че има едно събитие в България. И за него не трябва да се мълчи. Защото ние виждаме в него заплаха. В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме съображение да мислим, че те ще станат по-малко. Точно противоположното. И с идването в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта процентът ще се усилва. Когато стане 30%, страната ни към този момент е застрашена. Те са монолитна маса, елементарно се манипулира и на избори. Те са съвсем като военизирана конструкция. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват. Докато ние, с нашите демократични правила, сме доста по-свободни. Понякога толкоз, че се отива в безнаказаност. И ще пристигна време, когато ще забележим по какъв начин в Народното събрание повече от 50% са от друга вяра, президента ни ще стане от друга вяра, министър-председателят, кметът ни ще е от друга вяра. Знаете ли какъв брой още доста кметове има в остаряла християнска Европа с друга вяра? И тези християнски европейски полезности, които сме приели, мислите ли, че ще ги отстоим? И тогава тъкмо това, което най-ценим в себе си, тъкмо това ще ни убие. Ето това е сигнал към здравомислещите хора. Колко хора в този момент си дават сметка и разсъждават по тези въпроси? Засега ние действаме единствено по легален път. Ще стане неприятно, когато се излезе от закона.
- Сякаш с течение на времето ползата към това дело позаглъхна?
- Мисля си, че от време на време публичното мнение и жителите се ангажират с доста по-маловажни въпроси и проблеми. А в случаите, когато се касае за национална сигурност и за значими въпроси, всички мълчат и се спотайват. Пазят се от отзиви и от изложение на мнение. Като че ли се върви по линия на най-малкото противодействие. Уж имаме гражданска позиция, сякаш желаеме да се чуе гласът ни, само че в това време всеки гледа като изрази някакво мнение дали това би се отразило върху неговия живот, цели и упоритости. Всъщност по същински значимите въпроси не се дебатира.

- Сигурно имате поради случая с лекаря, който простреля крадеца. Може би в тази ситуация няма такава всеобща реакция, тъй като тематиката е по-специфична и някакси по-отдалечена от хората.
-Наистина атентатите в Европа малко заглъхнаха, само че те не престават в Афганистан, Йордания, Саудитска Арабия и други Там умират хора. Дали са мюсюлмани в джамия, евреи, или не – атентатите са факт. Загиват хора, поради някаква идеология или политически цели. Никой не разяснява и не взима отношение. Там има някакви извращения на верска основа, а хората не реагират. Не ги интересува. Считат, че това е надалеч и няма в никакъв случай да ги засегне. Но идва миг, когато това там идва и към нас. Турция сега води война със Сирия. С постоянна войска влезе в сирийска територия и води война. Това е страна, която ни е прилежаща. В момента Турция има териториални ползи на изток. Но в избран миг тези искания могат да се извърнат и на запад.
- Това значи ли, че страната ни е застрашена от ислямски радикализъм?
- Аз постоянно съм казвала, че наклонността, която се развива през последните 10-15 години в България за мен е тревожна. Няма да кажа рискова, няма да встъпвам в територията на други служби. Моето обвързване е при показано закононарушение да го подкрепям в залата. За да го върша, аз би трябвало да съм уверена в моята теза. Това значи, че разполагам с задоволително материал и доказателства по този начин, че да отстояват тази теза в съда. И веднага като не отстъпвам тезата от 2010 година до тази година по две такива каузи, значи съм уверена, че тези случаи е трябвало да влезнат в съда, да бъдат прегледани и тези хора би трябвало да носят някаква отговорност, та даже да е единствено административно наказателна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР