Мега битката между Тайсън Фюри и Олександър Усик може да

...
Мега битката между Тайсън Фюри и Олександър Усик може да
Коментари Харесай

Въвеждат ВАР за битката между Фюри и Усик

Мега борбата сред Тайсън Фюри и Олександър Усик може да се организира благодарение на VAR. Това разгласи уеб страницата talkSPORT. Технологията се употребява в във футбола към този момент повече от пет години, само че макар концепцията и да оказва помощ за точни решения на съдиите, се трансформира в голям източник на несъгласия на фона на голям брой противоречиви решения.

VAR занапред ще се появява в света на бокса, само че през последните години видяхме разнообразни противоречиви решения, които можеше да трансформират резултатите от борбите. Президентът на WBC Маурисио Сюлейман споделя, че боксът " би трябвало да внедри технология за видео повтаряне " и вследствие на това журналистът от talkSPORT Спенсър Оливър загатна, че скоро може да се употребява край кръга, като Фюри против Усик е борба, в която системата да дебютира.

" Вярвам, че те желаят да приложат това в борбата Тайсън Фюри против Олександър Усик. Те приказват за видеоповторения и така нататък, с цел да им оказват помощ да стигнат до вярното решение, като VAR. Мисля, че от време на време виждаме непозволени удари, това предизвиква компликации и какво ли още не и тогава индивидът ще завоюва борбата ", разгласи Оливър.

След това Джим Уайт загатна за това, когато съдиите оповестиха забранен ударна Даниел Дюбоа против Олександър Усик. Това стана предишния август. Това беше спорно решение от рефера Луис Пабон, защото Усик получи време да се възвърне и след това завоюва.

" Това е превъзходен образец ", сподели Оливър. " Той нямаше да получи петминутната отмора на пода сред рундовете и тогава Дюбоа загуби инерцията си. Дюбоа беше развълнуван, беше подготвен да тръгне, само че това може да промени борбата. Съдията позволи петминутна отмора, в петминутната отмора тогава кажете: " Уау, това не беше невисок удар ".

Въпреки че почитателите на бокса може да са срещу концепцията за въвеждане на VAR, изпълнителният шеф на Boxxer Бен Шалом би приветствал въвеждането му в спорта.

" Мисля, че за огромните борби това има доста смисъл. Имаш толкоз доста решения сега, които се слагат под въпрос от самото начало. Това е разочароващо и като промоутър, тъй като нормално ти си този, който е упрекнат най-после. Но когато има толкоз високи залози и когато имаш кариери на бойци, които вървят по една или друга посока въз основа на решение в края на борбата, гледаш другите спортове, без значение дали е тенис, без значение дали е футбол, боксът е огромен спорт в този момент ", съобщи Бен Шалом.

" Това е един от най-големите спортове в света, несъмнено в тази страна и вложенията в този момент би трябвало да влязат, тъй че почитателите да могат да се доверят на протичащото се, да видят какво се случва и да стигнем до решението. Мисля, че това ще добави малко също повече неспокойствие. "

Фюри и Усик ще се бият, с цел да станат неоспорим международен първенец в тежка категория на 18 май, откакто в началото планувания за 17-и февруари пердах бе анулиран.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР