Мег Уитман напуска поста главен изпълнителен директор на Hewlett Packard

...
Мег Уитман напуска поста главен изпълнителен директор на Hewlett Packard
Коментари Харесай

Мег Уитман напуска поста на ръководител на HPE

Мег Уитман напуща поста основен изпълнителен шеф на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Тя прекара общо шест години на тази позиция – първо като началник “старата” Hewlett-Packard, а след това оглави HPE след разделянето на компанията.

През юни Уитман напусна поста шеф на борда на HPE, само че остана основен изпълнителен шеф на организацията. Тя ще отстъпи актуалната си позиция на Антонио Нери, който ще поеме щафетата от 1 февруари 2018 година

 Антонио Нери

Нери е част от екипа на HP от 1995 година, когато стартира работа в сервизен център на компанията. Впоследствие той поема управлението на поделението, занимаващо се с поддръжка и продуктово консултиране. При разделянето на Hewlett-Packard през 2015 година той е старши вицепрезидент на поделения за сървъри и мрежови артикули. След това поема управлението на HPE Enterprise Group, а по-късно – президент на цялата HPE. Поемайки новия пост той ще влезе и в борда на шефовете.

Преди да постъпи в Hewlett-Packard в продължение на 10 година Уитман беше началник на eBay и бе претендент за губернатор на Калифорния. Преди време името ѝ бе спрягано и като евентуален претендент за шеф на Uber. Новината за рокадата на върха на HPE провокира 6% спад в цената на акциите на компанията.

 Мег Уитман

Коментирайки новото предопределение Уитман отбелязва, че на дадения стадий HPE има потребност от шеф, който да е ИТ инженер. Самата тя е има бакалавърска степен по стопанска система и магистърска по бизнес администрация.

По думите на анализатора Дейвид Хеджър от Edward Jones & Co, представен от Bloomberg, същността на позицията, заемана от Уитман, се е изменила. След сполучливото делене и обвързваното с него реструктуриране, в този момент компанията има потребност от човек, който да обърне повече внимание на оперативните действия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР