Медведев е един от тенисистите, които най-пряко се вълнуват от

...
Медведев е един от тенисистите, които най-пряко се вълнуват от
Коментари Харесай

Медведев: Решението на ATP за Уимбълдън е логично


Медведев е един от тенисистите, които най-пряко се вълнуват от решенията на Уимбълдън и ATP. Това на All England Club го лиши от право да играе в Лондон, а това на управлението на мъжкия тенис е на път да го направи още веднъж №1 в света.

„Не споделям кое решение е правилно, само че в случай че погледнем по какъв начин двете са обяснени, това на ATP ми наподобява по-логично,“ сподели Даниил.

От шампионата от Големия шлем не разрешиха на тенисистите от Русия и Беларус да вземат участие, а ATP реагира, отнемайки точките, които могат да се завоюват на „свещената трева“.

При това състояние Новак Джокович ще загуби 2000 от актива си, защото преди година стана първенец и Медведев ще го изпревари, без значение дали играе или не.

„Много необичайно,“ разяснява руснакът обстановката с усмивка. „Трябва да бъда почтен – бих бил доста благополучен да играя на Уимбълдън. Обичам Уимбълдън. Обичам да играя на трева. Ще играя на трева след Ролан Гарос. Но, в случай че не мога, просто ще се приготвя за идващия шампионат и ще работя по отношение на това, което се случва.“

„Ако няма точки, аз ставам №1. Е, отлично за мен. Ако има точки, не мога да стана №1, ще бъда смутен. Каквото – такова. Не мога да трансформира решенията – нито на ATP, нито на Уимбълдън.“

Докато тревата подхожда на играта на Даниил, клеят от дълго време го тормози. Въпреки това той записа безапелационна победа в откриващия си мач в Париж.

„Обичам Ролан Гарос! Поне от предходната година,“ сподели той на корта след триумфа си. „Преди не знаех дали в действителност го обичам, защото отпадах в неделя, макар че той започваше в понеделник. Но в този момент е вторник и аз още съм тук,“ пошегува се той.

„Добре съм след интервенцията, не мислех, че ще мога да се възстановя в точния момент, с цел да играя на клей,“ разяснява в конференцията си след дуела Медведев. „Трябваше да повеждам доста полемики с треньорите и докторите си до предходната седмица, само че с тяхната помощ мога още веднъж да съм на крайници и даже да играя, на 100% подготвен съм за Ролан Гарос.“

Съперникът на руснака от първия кръг Факундо Багнис може да бъде осъден, защото не се появи на корта в положение, което да му разрешава да се състезава. Кракът му бе бинтован съществено, а придвижването му явно показваше, че е контузен. Според разпоредбите да играеш при знанието, че имаш контузия и не можеш да се представиш на нужното равнище, е наказуемо и може да докара до лишаване на наградния му фонд от шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР