Медодобивният завод Аурубис България“, собственост на германския гигант Aurubis, планира

...
Медодобивният завод Аурубис България“, собственост на германския гигант Aurubis, планира
Коментари Харесай

Aurubis ще инвестира още €20 млн. в соларния си парк край Пирдоп

Медодобивният цех „ Аурубис България “, благосъстоятелност на немския колос Aurubis, възнамерява да влага 20 милиона евро в разширение на потенциала на съществуващата си фотоволтаична централа на площадката сред Пирдоп и Златица. Като първа стъпка компанията ще похарчи 12 милиона евро, а по-късно още 8 милиона евро за придобиване на спомагателни слънчеви панели. Мощността на най-големия слънчев парк за лични потребности в България ще се усили от 10 MW на 24 MW.

Проектът тук е част от капиталов пакет от 530 милиона евро, който надзорният съвет на немската група утвърди. Средствата ще послужат за стимулиране на бизнеса в заводите за преработване на Aurubis в Джорджия, САЩ; Хамбург, Германия; и индустриалната площадка в Пирдоп, Западна България.

Първият стадий от разширението на българския слънчев парк ще бъде приключен със стационарни, двустранни модули, които създават повече сила от стандартните фотоволтаични модули, означават от „ Аурубис “. Разширената електроцентрала би трябвало да бъде пусната още през 2024 година

„ Аурубис България “ вкара в употреба своя слънчев парк в края на 2021 година Компанията е конфигурирала над 20 000 слънчеви панела върху повърхност от 100 000 кв.м. След като завърши цялата работа по разширението, слънчевият парк в Пирдоп ще генерира толкоз сила, колкото 9000 семейства биха консуматори за една година, спестявайки 34 000 тона излъчвания въглероден диоксид годишно или над 500 000 тона за 15-годишния си живот.

Целта на компанията е до 2030 година площадката в Пирдоп да покрива 20% от личните енергийни потребности на предприятието.

Проектите в Съединени американски щати, Германия и България се чака да усилят със 130 милиона евро годишните облаги на групата преди лихви, налози и обезценка (EBITDA), предвижда още компанията.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсоларен парк инвестиция Аурубис България Aurubis ПоследниНай-четениКомпании 20 Aurubis ще влага още €20 млн. в слънчевия си парк край Пирдоп Компании 84 Ръст на заплати и съкращения на хора: Какво чакат компаниите през 2023 година? Накратко 232 Бензиностанциите ще продават горива с понижение още ден Енергетика 236 Газът нараства с по-малко от предстоящото през януари Пазари 5238 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Бюджет и финанси 3851 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Любопитно 2771 Древният Деринкую: Скритият под земята град в Турция economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР