Меджик Джонсън вече е милиардер, според Forbes. Джонсън, който е

...
Меджик Джонсън вече е милиардер, според Forbes. Джонсън, който е
Коментари Харесай

Меджик Джонсън става 4-ият спортист милиардер, според Forbes

Меджик Джонсън към този момент е милиардер, съгласно Forbes. Джонсън, който е на 64 години, става четвъртият състезател със статут на милиардер в листата на Forbes след Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс и Тайгър Уудс.

Forbes споделя, че Джонсън е спечелил 40 милиона $, играейки в НБА, само че множеството от благосъстоянието му не идва от баскетбола. Кариерата на Джонсън като предприемач се развива с рационални вложения в Лос Анджелис Лейкърс и Старбъкс. Сега той е ръководител и основен изпълнителен шеф на Magic Johnson Enterprises.

Джонсън изигра 12 сезона с Лейкърс от 1979 до 1991 година, след което ненадейно се отдръпна, откакто беше диагностициран с ХИВ. Джонсън се завърна за още един сезон през 1995 година, преди още веднъж да се пенсионира.

споделя.

Преди Джонсън да стане един от най-великите играчи на НБА на всички времена, той трябваше да вземе някои сериозни финансови решения. През 1979 година, когато е единствено на 20 години, той отхвърля договорка за утвърждение от Nike, която включва възнаграждения за продажби на обувки и забележителна част от акциите на компанията. Предпочитайки обезпечените пари, Джонсън вместо това подписва с Converse. Ако беше подписал с Nike, сегашната му оценка от Forbes от 1,2 милиарда $ най-вероятно щеше да е доста по-висока, оповестява списанието.

Но парите, които Джонсън направи от Lakers и Starbucks, му дадоха свободата да купи 2.3 % дял от Los Angeles Dodgers през 2012 година за 50 милиона $. Forbes пресмята, че този дял към този момент е удвоил цената си.

Същата година Джонсън влага в Simply Healthcare, която започва проект за Medicaid за хора с ХИВ и СПИН, съгласно Forbes. Когато компанията се продаде за 1 милиард $, Джонсън купи 60% дял в EquiTrust Life Insurance, което съгласно Forbes остава най-доходоносната му инвестиция досега. Откакто Джонсън пое ръководството, общите активи на компанията набъбнаха от 16 милиарда $ на 26 милиарда $. Сега EquiTrust носи към 2,6 милиарда $ доходи годишно, съгласно Forbes.

Джонсън има вложения и в други професионални спортни тимове, като Washington Commanders от NFL, Los Angeles Sparks от WNBA и LAFC от MLS.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР