Медийният регулатор на Латвия (NEPLP) реши да забрани излъчването на

...
Медийният регулатор на Латвия (NEPLP) реши да забрани излъчването на
Коментари Харесай

Латвия спира всички руски телевизии

Медийният регулатор на Латвия (NEPLP) реши да забрани излъчването на оставащите 80 ТВ-канала, регистрирани в Русия, които бяха разполагаем на латвийците до момента. Решението е взето на 6 юни и значи, че жителите на прибалтийската република към този момент нямат достъп до нито една съветска телевизия.

Президентът на регулатора Иварс Аболинш съобщи, че този ход е в резултат на признатите ремонти в Закона за елестронните всеобщи медии. Новите текстове в него гласят, че канали, регистрирани в страна, заплашваща териториалната целокупност и самостоятелност на друга страна, не може да работят в Латвия.

Решението остава в действие, до момента в който Русия не спре войната в Украйна и върне на украинците анексирания през 2014 година полуостров Киев, декларира Аболинш.

Каналите ще бъдат отстранени от осведомителното пространство на Латвия на 9 юни. След прекратяването на военните дейности стратегиите теоретично ще могат да се върнат към лъчение, сподели още Аболиш в Туитър.

Сред неразрешените канали са да вземем за пример телевизионната стратегия " E TV ", " Иллюзион + ", " Кино24 ", " Мир ТВ ", " Охота и ", " Перец! ", " Русский Иллюзион " и други.

NEPLP към този момент взе редица решения в отговор на съветската инвазия в Украйна, като забрани главните кремълски пропагандни канали в Латвия - както по малкия екран, по този начин и в интернет. Но до момента не всички малките екрани попадаха в границите на това решение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР