Медийният магнат Набил Каруи продължава да бъде кандидат на президентските

...
Медийният магнат Набил Каруи продължава да бъде кандидат на президентските
Коментари Харесай

Президентската предизборна битка в Тунис се усложнява




Медийният магнат Набил Каруи продължава да бъде претендент на президентските избори в Тунис , които би трябвало да се проведат на 15 септември, макар арестуването му в петък, 23 август. Това известие бе публикувано от изборната комисия, представено от Ройтерс.

Каруи бе арестуван със правосъдна заповед по обвиняване за пране на пари и укриване на налози . Неговите поддръжници настояват, че това е политически акт - с цел да бъде възпрепятстван да се яви на изборите. Правителството отхвърли обвиняванията и отбрани независимостта на правосъдната система, а изборната комисия удостовери президентската му кандидатура. " Докато няма влезнала в действие присъда, Набил Каруи продължава да бъде претендент за президент " - изясни пред медиите шефът на комисията Набил Бафун.

56-годишният Каруи е притежател на телевизионния канал " Несма " и един от любимците в изборите, планувани след гибелта на 92-годишния президент Бежи Каид Есебси - първия демократично определен президент през 2014 година след въстанието на Арабската пролет от 2011 година Негов главен съперник сред 24 претенденти е министър председателят на страната Юзеф Шахед .
 Радев цени приноса на Тунис за непоклатимост в района
Радев цени приноса на Тунис за непоклатимост в района

По думите му Тунис е значим сътрудник на Европейски Съюз в битката с тероризма

Президентът на Тунис има пълномощия в областта на външните работи и защитата, до момента в който министър председателят управлява делата в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР