Медийният концерн Axel Springer обяви завършването на сделката по придобиването

...
Медийният концерн Axel Springer обяви завършването на сделката по придобиването
Коментари Харесай

Медийният концерн Axel Springer придоби Politico

Медийният тръст Axel Springer разгласи завършването на договорката по придобиването на американския вестник Politico. Това се показва в изказване, оповестено във вторник от немската компания. От известието излиза наяве, че медийният тръст към този момент е 100% притежател на вестник Politico, който преди е бил благосъстоятелност на Робърт Албритън, предава Агенция " Фокус ". 

" Сделката беше подписана, откакто получи всички нужни регулаторни утвърждения и в сходство с изискванията на съглашението, оповестено на 26 август 2021 година ", акцентират от Axel Springer. 

" Винаги сме вярвали надълбоко в бизнес модела на цифровата публицистика и Politico е ослепителен образец за това по какъв начин да го накараме да работи. Силният напредък и високата доходност на изданието с разнообразна база от приходи свидетелстват за триумфа му. Ще работим с Politico за в допълнение повишение на капацитета му за напредък и ще се стремим да помогнем за разширението на неговите оферти в интернационален проект ", сподели изпълнителният шеф на Axel Springer Матиас Дьопфнер. 

От своя страна създателят на Politico Робърт Албритон означи, че договорката с немския медиен тръст ще изведе изявленията на вестника на ново ниво и ще разреши на Politico да завладее нови пазари. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР