Медийният гигант DAZN е напът да направи сливане с BT

...
Медийният гигант DAZN е напът да направи сливане с BT
Коментари Харесай

Медиен гигант откупува спортен канал за $800 млн., което поставя под въпрос Висшата лига и Шампионската лига за България

Медийният колос DAZN е напът да направи обединение с BT Sport, в случай че договорката за $800 млн. стане факт, както ни осведоми Reuters.

Стрийминг платформата се трансформира в същински конгломерат в света на спорта през последните години и някак бе разумно в даден миг да се стигне до закупуването на ефирен канал с открит пазар на дребния екран.

BT Sport сега държи правата за Шампионската лига, Висшата лига, Лига Европа, Серия А, Лига 1, UFC и Лигата на нациите на територията на Англия и Ирландия, като част от тях споделя със Sky Sports и BBC.

DAZN пък стъпи на българския интернет пазар преди повече от година, залагайки главно на боксови мачове, само че през миналите месеци обогати портфолиото си с футбол от женската Шампионска лига и разнообразни моторни спортове.

Би било любопитно да разберем, дали у нас ще се цели нарастване на пазарния дял, защото в България bTV Media Group и Nova Broadcasting Group се трансфораха в монополи върху спорта. Има несъмнено и изключения, като Българска национална телевизия, Eurosport и Sport Plus, само че двете най-големи частни малките екрани на процедура владеят към 90% от пазара за спорт в телевизионния ефир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР