Медийният експерт Георги Лозанов говори пред NOVA NEWS, като анализира

...
Медийният експерт Георги Лозанов говори пред NOVA NEWS, като анализира
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Върнахме се в 2019 г. В центъра са отново партии, срещу които тогава започна атака за промяна

Медийният специалист Георги Лозанов приказва пред NOVA NEWS, като проучва настоящата политическа обстановка в България.

" Ние се върнахме в 2019 година В центъра са още веднъж партии, против които тогава стартира офанзива за смяна. Досега изглеждаше, че ще се появи нова политическа мощ, която ще оправи ситуацията. И да се появи нова партия, тя няма да разсъни вяра, че ситуацията ще се оправи ”, сподели той.

По думите му, Политическа партия, която значително се е основала в сянката на президента, е съумяла да води лична политика.

„ Ние се върнахме в 2019 година В центъра са още веднъж партии, против които тогава стартира офанзива за смяна. Цялата тази сила беше политически разпиляна. Тя стартира да се ръководи и да се показва от разнообразни политически субекти – остарели и нови, в това число и от президента. Накрая от тази сила не остана съвсем нищо, от което да можеш да правиш политика. Имаш чувство, че си в закъсняло време в политически проект ”, счита доцентът.

„ При митингите през 2020 година се подвигна една вълна за смяна на метода, по който се прави политика у нас, обвързвана с 2 неща. Първо, България да стане същинска прозападна страна. Второ, една мощна антикорупционна настройка се появи у хората, които излязоха на улиците. Трябваше през тези 2-3 години политиците да наложат двата консенсуса в обществото – прозападния и антикорупционния ”, посочи Георги Лозанов.

Според него може да се появи партия, която да се възползва от разтърсения антикорупционен консенсус.

По думите му „ Демократична България ” е една незаслужено маргинализирана партия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР