Медийната война срещу БСП не е спирала нито за миг

...
Медийната война срещу БСП не е спирала нито за миг
Коментари Харесай

Истинските битки на БСП

Медийната война против Българска социалистическа партия не е серпантина нито за момент в последните 4 години. Тя се води с друга активност, само че е целенасочена, добре финансирана и в нея, за жалост, несъзнателно или не, вземат участие доста хора, които другояче два дни биха говорили за леви полезности, хрумвания и визия. Сега предконгресно картечният медиен огън против партията още веднъж се усилва и неволният фен отново би трябвало да прекосява сенчестите земи на интригите, умишлените операции, нападателните неистини и целенасочените измами, в случай че желае да разбере какво се случва в Българска социалистическа партия и какъв е същинският залог на борбата в нея.

Заради това единствената форма на действително дисидентство против целия този лоен и жълт поток от имитации е да си поговорим за огромните цели на левицата и в положение ли е тя да ги реализира в ръководството. Умишлено предпочитам тази тематика, тъй като и до през днешния ден виждам, че има хора, които настояват, че присъединяване в държавното управление може да унищожи Българска социалистическа партия или да й навреди по нечовечен и безвъзвратен метод. Честно казано, на мен това постоянно ми звучи по този начин все едно един от двата футболни тима, които би трябвало да играят, да не излезе на терена, а да седне на трибуните и да твърди, че просто ще гледа дуела в профил.

Днес България се намира в неповторима обстановка. За първи път имаме държавно управление, което е основано не поради стратегически интерес и тънки сметчици, а тъй като българският народ гласоподава за смяна, само че гласоподава цветно и многопосочно. Така хората ясно демонстрираха, че смяната не е монопол на никого, че я свързват с доста партии и желаят те да намерят метод да се схванат. И поради това е значимо коя партия какви хрумвания слага на масата. Точно тук Българска социалистическа партия не просто се отличава, а се обрисува като водеща в ръководството. Само за към месец левицата стартира три доста значими борби - против колекторските компании и тяхната безотговорност, против наглото повдигане на цените от страна на мобилните оператори, както и за налагането на мораториум върху цените на тока. Изговориха се доста приказки и сигурно това не е най-хубавото решение. Но когато изборът е брадва върху фамилните бюджети или въпреки всичко някакво задържане, което да разреши да се премисли всичко в енергийната политика, аз предпочитам второто. Както го избра и Българска социалистическа партия.

Между другото - всички тези дейности провокираха много ядовити рецензии. Някои почнаха да мърморят, че Българска социалистическа партия се държи по този начин все едно е водещата мощ в обединението. Не е тъкмо по този начин. Българска социалистическа партия се държи като партия, която четири години се ангажира с огромни тематики и през днешния ден има късмет да свърши нещо действително. Да помогне на хората.

Днес българската левица е на качествено нов стадий. Отдавна беше времето да преведем красивите леви лозунги на езика на действителното ръководство. Не просто да си споделяме, че сме на страната на хората, а да го покажем с действителни дейности, да се ангажираме в огромната борба против безкрайните несправедливости и неравенството в българското общество.

Постигнем ли това, нито една конспирация няма да може разкърти същинския облик на Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР