Медийната свобода е нещо, за което непрекъснато говорим в Европейския

...
Медийната свобода е нещо, за което непрекъснато говорим в Европейския
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Северна Македония и Сърбия използват антибългарщината за политически интереси

„ Медийната независимост е нещо, за което непрестанно приказваме в Европейския парламент. На Западните Балкани имаме доста огромни проблеми и те са най-вече политически, свързани най-много със Северна Македония, където антибългаризмът е публична държавна политика, както и със Сърбия. “

Това съобщи членът на Екологичен потенциал Андрей Слабаков по време на шестата конференция „ Западни Балкани “ в Националния замък на културата в София.

„ Тези две страни постоянно изваждат на показ ужасни неща – по какъв начин България е фашистка страна. Последното, което чух от Сърбия, е, че не можели да признаят българско малцинство, тъй като ние не признаваме сръбско. В България сръбско малцинство няма. Ако видите откъснатите територии от България, които са дадени на Сърбия, ще разберете, че на доста километри във вътрешността популацията е българско. Същото важи и за Република Северна Македония, където по моите мемоари македонци е имало от 1946 година Това са страни, които употребяват антибългарщината за своите политически ползи “, продължи Слабаков в панела „ Медийна независимост и плурализъм от Западните Балкани “ .

„ Живеем в извънредно зловредна среда, обвързвана с дезинформация, подправени вести и агитация. Това е един от най-тъмните интервали на човечеството съгласно мен, защото сме заринати от неистина. В момента съм докладчик за тъмните интервали в историята, главно сред Първата и Втората международна война. Главен докладчик е кипърски болшевик, който се опита да формулира тези за закононарушенията, осъществени от национално-социалистическия режим и в името на комунистическата концепция. Пак става дума за медийна независимост и за исторически обстоятелства. Казах му, че в случай че става дума за хрумвания, то тогава би трябвало да махнем думата режим, или в другия случай да прибавим „ комунистическия “ преди режим. Той незабавно ми заяви, че марксизмът се изучавал в университетите и бил тип философия. Казах му, че в случай че хитлеристка Германия беше победила, в този момент всички щеше да учите Mein Kampf и комунизмът щеше да бъде неразрешен. Тоест – това е изопачение на обстоятелствата. Непрекъснато има чудовищна операция. Ще ви дам образец с Холандия, която към този момент се назовава Нидерландия, тъй като другото и носело негатив. Ще ви кажа по какъв начин наподобява един манипулативен диалог. С какво е известна Нидерландия? Ами тя е известна със своята проституция, със своите опиати, с черния пазар на човешки органи, с педофилия и с незаконния трафик на мигранти от разнообразни страни. Там има централи, които финансират всичко това. Както, апропо, и в Австрия, и в Германия, и във Франция. От тези територии идват финансови потоци, които, в случай че бъдат спрени, незаконна миграция няма да има. Българите и румънците са подизпълнители, които ще прекарат от едната до другата граница с един микробус няколко души мигранти и това е цялата активност. Какво ви спестих обаче в тази операция? Това, което изредих за Нидерландия, значително е правилно, само че аз ви спестих, че те са велики мореплаватели, гениални художници, изключителни футболисти. Спестих ви името Еразъм Ротердамски. В момента, в който спестиш една част от истината, тази полуистина се трансформира в безспорна неистина. Това е извънреден проблем на медиите. Те яхват една вълна и считат, че към този момент са споделили истината. Фактите не подлежат на интерпретация. Те би трябвало да бъдат справедливи, а не интерпретативни. И това е огромният проблем за свободата на словото. Другият голям проблем е злоупотребата със свободата на словото. Всеки, който каже нещо, каквото и да е, би трябвало да носи отговорност за думите, които е споделил. от време на време това са думи, за които се постанова да се носи наказателна отговорност, защото част от тях всяват ужас, боязън и суматоха. Това е определението за тероризъм. Ще завърша с откъс от евангелието от Матей: „ Не гледай сламката в окото на брат си, а виж гредата в совето око “ , съобщи още Андрей Слабаков.

„ Правителството на Северна Македония прокарва посредством медиите разграничителна линия с България. И освен това – насажда ненавист, ориентирана към жителите на Северна Македония, които се самоопределят като българи. В Република Северна Македония, за жалост се, организира гневна антибългарска агитация, точно посредством медиите. Това не е нещо случайно, не е изключение, а е всекидневие “ , сподели журналистът и член на Изпълнителния комитет на ВМРО-БНД Мария Цветкова.

Развитието на Западните Балкани беше дискутирано в София от високопоставени европейски политици и специалисти в региона на геополитиката, интернационалните връзки и националната сигурност . Във форума бяха разисквани още основни тематики като процеса на разширение на Европейски Съюз към Западните Балкани, сигурност, миграция и външна интервенция, съветската експанзия против Украйна и други Проведе се и кръгла маса за млади политически водачи на тематика „ Бъдещето на Западните Балкани “.

В събитието участваха още представителите в Европейския парламент Ладислав Илчич (Хърватски сувернисти, ЕКР), Ришард Чарнецки (Право и Справедливост, ЕКР – Полша), Марко Миланович Литре, депутат в Хърватския парламент, заместник-председател на фондация „ New Direction “ (Хърватски сувернисти, ЕКР) Теута Водо, някогашен заместник-министър на правораздаването на Албания, доцент в Universite’ Paris Cite’ и Sciences Po Париж, откривател в IPSE, както и политици от района, професори, публицисти и общественици, депутати, юношески водачи, политолози и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР