Медийната подкрепа за ГЕРБ и в частност за Бойко Борисов

...
Медийната подкрепа за ГЕРБ и в частност за Бойко Борисов
Коментари Харесай

Победата на ГЕРБ се дължи на могъщ съюзник - монополът в частната преса, смята Даниел Смилов

Медийната поддръжка за ГЕРБ и в частност за Бойко Борисов са в основата на извоюваните европейски избори. Тази теза разви политологът Данаил Смилов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. Според него непрекъснатите изяви на премиера в последните седмици преди вота са донесли триумфа на партията.

" Стабилизирането на ГЕРБ в последните дни сподели и казуса на ГЕРБ. Видя се голяма медийна атака. Имат и всесилен съдружник - моноплът в частната преса, който постоянно ги е подкрепял. В монопола в този момент може би се прибавя и " Нова телевизия ". Тази голяма медийна поддръжка, фокусирана върху личността на Борисов, нямаше по какъв начин да не даде резултат ", счита Смилов.

Преди малко повече от месец братята Кирил и Георги Домусчиеви публично станаха притежатели на " Нова телевизия " посредством сдружението си " Адванс Медиа Груп ". Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев няма да има управителна функционалност е медията. Неговият брат Георги обаче ще е новият ръководител на Съвета на шефовете на " Нова Броудкастинг Груп " АД. Повече за договорката четете тук.

Според Смилов " ГЕРБ ще създадат огромна неточност, в случай че помислят, че получават удостоверение на модела на ръководство " на база резултатите от изборите. Той сподели още, че " Демократична България " от своя страна е посочила платформа, която може да надгражда. Той регистрира и, че обединяването има висок резултат в столицата.

" София не е България, само че въпреки всичко диктува политическата мода на това, което става. Масово гласувалите за " Демократична България " са с висше обучение. Това е гласът на интелигенцията ", добави Смилов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (552)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР