Медийната група на Байрън Алън заведе дело срещу McDonald`s за

...
Медийната група на Байрън Алън заведе дело срещу McDonald`s за
Коментари Харесай

Афроамериканец собственик на медии съди McDonald's за $10 млрд., че не рекламират при него

Медийната група на Байрън Алън заведе дело против McDonald`s за обезщетение от 10 милиарда $ , потвърждавайки за расова дискриминация , защото огромни компании не разпределят заслужено реклами към медии притежавани от чернокожи в Съединени американски щати, а разпределят големи рекламни бюджети, оповестяват " Ройтерс " и медии в Съединени американски щати.

Делото, заведено във Върховния съд на Калифорния в Лос Анджелис, упреква колоса за бързо хранене в расови стандарти и отводи да подписа контракт с AMG`s Entertainment Studios и Weather Group в нарушаване на федералния и щатския закон.

McDonald`s разяснява, че " дружно с нашия собственик/оператори удвоихме връзките си с разнообразни сътрудници . Това включва увеличение на разноските ни за медии с разнообразна благосъстоятелност от 4% на 10% и с медии, притежавани от чернокожи, от 2% на 5% от общата национална реклама през идващите 4 години. "

Алън и други чернокожи притежатели на медии сплотиха старания предишния месец, с цел да окажат напън върху автомобилния производител GM по същата причина . Алън настояваше обществено за казуса повече от година с прочут триумф. Съвсем неотдавна рекламните колоси GroupM и Interpublic се съгласиха да влагат в техни медии.

Entertainment Studios има 12 телевизионни мрежи , които се излъчват от огромни дистрибутори на многоканални видео стратегии. The Weather Group има The Weather Channel.

Според делото афроамериканците съставляват към 40% от продажбите на McDonald`s в Съединени американски щати , само че притежаваните от афроамерикански медии получават по-малко 5 милиона $ от към 1,6 милиарда $ годишна телевизионна реклама .

Искът твърди, че отводът за подписване на контракти е резултат от расови стандарти , отразени в диференцирана рекламна конструкция с обособен " афроамерикански " пласт, който има по-малък бюджет и по-неблагоприятни цени и други условия от по-големия " общ пазар ".

Структурата основава " обособени и неравностойни разклонения за притежаваните от чернокожи медийни компании , с цел да печелят доходи от реклама ", споделя Алън, като отбелязва, че телевизионните мрежи, които той има и ръководи, имат обща пазарна прелест и не са ориентирани особено към афроамериканската публика.

Но искът твърди, компанията за бързо хранене отхвърля да популяризира в The Weather Channel откогато Алън закупи мрежата през 2018 година

Алън и други притежатели на медии настоятелно приканват компанията да отдели 5% до 15% от разноските си за реклама и маркетинг медии на афроамериканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР