Медийната драма е много добре разиграна, но с грешни детайли.

...
Медийната драма е много добре разиграна, но с грешни детайли.
Коментари Харесай

Николов: Разиграват ни медийна драма, но детайлите са грешни

Медийната драма е доста добре разиграна, само че с неверни елементи. Така пред Българска национална телевизия енергийният министър Александър Николов отговори на обвинявания, че " Булгаргаз " са сключили съмнителни покупко-продажби в петък.

" Някой, в случай че твърди, че има нечиста сделка, дано да ми изясни по какъв начин тъкмо има съгласуваност в границите на един ден с Х на брой контрагенти. На борсата, на която са осъществени покупко-продажбите, е газов хъб " Балкан ", която е държавно следена борса и обезпечава задоволително висока степен на бистрота ", съобщи Николов.

Каза, че офанзивата против ръководещите се е случила в миг, в който с Азербайджан се разисква един от значимите контракти и предстоят диалози с другия главен сътрудник за доставка на газ - " Газпромекспорт ".

Според него се спекулира с количествата, а става въпрос единствено за остатъци поради по-високи температури през уикенда и по-ниски декларирани количества от клиенти на " Булгаргаз ".

Няма по какъв начин да остане в остатък дълготрайно, тъй като в случай че това се случи, е обвързване на " Булгартрансгаз " да изкупи съответните количества, в случай че те не са осъществени. Но това би се случило на по-ниска цена.

Позитивният резултат за " Булгаргаз " от тези покупко-продажби е за над 1,5 млн. лв., сподели енергийният министър.

По думите му елементарно може да се наблюдава кой приказва паралелно в медиите с неверни обстоятелства. Водената политика от държавното управление и неналичието на толеранс основава дискомфорт в много хора, което мен персонално ме радва, разяснява Николов.

Той добави, че няма напрежение сред министър председател и президент. Както Петков, по този начин и Радев, са движени от рационални, национални претекстове, сподели още Александър Николов.

Над 200 млн. лв. са изплатените обезщетения поради високите сметки за електрическа енергия, процесът продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР