Медиумите се справят по-зле с общуването с мъртвите, за което

...
Медиумите се справят по-зле с общуването с мъртвите, за което
Коментари Харесай

Медиумите по-трудно общуват с мъртвите

Медиумите се оправят по-зле с общуването с мъртвите, за което претендират че имат свръхестествени качества, спрямо елементарните хора, подложени на опит, написа уеб сайтът Ай Еф Ел Сайънс.

Учени от калифорнийския университет в Сан Диего подбрали 12 екстрасенси и 12 доброволци от контролна група, като задачата им била да открият поради каква причина се е споминал даден труп. Екипът на Арно Делорм дал на всички участници в изследването 180 фотоси от некролози на покойници. По време на опита били следени пулсът на участниците и мозъчната им активност, предава Българска телеграфна агенция.

Теоретично, медиумите претендират че поддържат връзка с царството на мъртвите и не би трябвало да им бъде мъчно да отгатнат от какво се е умрял даден човек. Но при извършените проби те се провалили в установяването на повода за кончините, до момента в който инцидентно подбраните хора от контролната група се справили доста по-добре със задачата.

Те отгатвали с 4 % над междинната инцидентна възможност. А медиумите - с 0,2 % под този индикатор.

Освен това медиумите използвали повече време, с цел да отговорят на въпросите, спрямо останалите участници. Това се касаело най-много до погрешните им отговори. По време на тестванията пулсът на екстрасенсите бил висок и се оказал с 10 удара в минута по-учестен, в сравнение с при непрофесионалните контактьори с отвъдното. Медиумите от самото начало били по-стресирани от хората от контролната група.

Електроенцефалограмите посочили известни разлики сред двете групи. Тези от контролната задействали по-силно частта от мозъка си, отговаряща за образния разбор, до момента в който гледат фотосите. Това може би им е дало опция да реализират по-добри резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР