Медиците - свидетели на конфликта с Мустафа Емин в Пирогов

...
Медиците - свидетели на конфликта с Мустафа Емин в Пирогов
Коментари Харесай

Лекари и сестри от Пирогов свидетелстват срещу Мустафа Емин за злоупотреба със служебно положение

Медиците - очевидци на спора с Мустафа Емин в " Пирогов " са удостоверили в формалните си пояснения, че съветникът на министъра на защитата е отправял закани към личния състав на болничното заведение в нощта на 28 август.

Това настояват " 24 часа " и bTV, които разполагат с показанията на лекарите от вътрешната инспекция на " Пирогов ". Обяснения са дали три медицински сестри, трима лекари и шеф на отдел " Сигурност ".

Потвърждава се, че престоят на фамилията на Емин в болничното заведение е бил съвсем четири часа, като процедурата по обработката на рана на челото на детето му е почнала 3 ч. и 20 минути след идването им в болничното заведение и е приключила за към 10 минути.

Освен него са изчаквали още три деца с рани, а преди да пристигна редът на детето на Емин, е признат пациент в тежко положение с приоритет.

Според показанията на лекарите - това е наложило по-дългото очакване за обработката на раната. През това време Емин и брачната половинка му са звъняли няколко пъти в детската противошокова зала, което съгласно bTV се удостоверява и от камерите за видеонаблюдение.

" Първият път излязох аз и още веднъж обясних, че би трябвало да изчакат поради незабавното дете в залата, при което той ме попита дали би трябвало да занимава министъра на опазването на здравето. Отговорих, че това е негово право ", написа една от медицинските сестри.

" Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание ", написа ръководителят на лекарския екип от нощта на случая.

Още една здравна сестра твърди, че " в миг на афект " Мустафа Емин е отправил закани " че в този момент приказвал с министъра на опазването на здравето и щяло да има последствия ".

Мустафа Емин твърдеше, че не е употребявал името на министъра на опазването на здравето, с цел да притиска медицинския личен състав, а че го загатнал единствено при разискване на потребността от облекчение на работата в детското незабавно поделение на " Пирогов ", и " на смешка " при събирането на документите в края на процедурите, направени на детето му.

Двамата ръководители на парламентарни комисии по опазване на здравето и защита в Народно събрание Костадин Ангелов и Христо Гаджев (ГЕРБ) настояват, че инспекцията на " Пирогов " е потвърдила вербална експанзия и корист със служебно състояние.

" Очаквам, въпреки и безпределно закъсняла, реакция от управленията на Политическа партия и Демократична България, министър Тагарев, и премиера Денков ", споделя Христо Гаджев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР