Медиците от училищата и детските градини излизат на протест пред

...
Медиците от училищата и детските градини излизат на протест пред
Коментари Харесай

Медиците от училищата и детските градини излизат на протест в София

Медиците от учебните заведения и детските градини излизат на митинг пред Столичната община.

Росица Палешникова, ръководител на Медицинска федерация „ Подкрепа “ съобщи, че митингът остава, тъй като кметът Терзиев и зам.-кметът Иван Василев не споделиха съответно от кое място ще дойдат парите и по кое време, разяснява Палешникова. Ние желаеме най-малко 30%. В момента главната заплата е 1350 лева, добави тя.
Медицинските експерти, които гледат нашите деца, не са по-малко заслужили от районни кметове и общински съветници или работещите в администрация. Те чакаха задоволително две години, няма да чакат още една, сподели още водачът на Медицинска федерация „ Подкрепа “.

По думите ѝ за детско учебно заведение – " независими ясли, яслени групи в детски градини, детски кухни, комплекси по хранене и така нататък " не са планувани нараствания в проектобюджета на общината за 2024 година, който следва да бъде обсъждан на 28 март.

Протестът на двете синдикални организации е плануван за 15:00 ч. пред постройката на Столичната община. Сред оповестените други претенции са и нарастване на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно и растеж на размера на компенсацията при пенсиониране до девет брутни месечни хонорари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР