Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Русе

...
Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Русе
Коментари Харесай

Служители на Спешна помощ в Русе протестираха срещу ниските трудови възнаграждения

Медиците от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Русе стачкуваха през днешния ден против ниските трудови хонорари. Лекари, медицински сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари упорстват и за редица други нараствания. 

Фелдшерът Боян Българинов съобщи, че измежду главните претенции са смяна на категорията труд - от трета да премине във втора, както и почтено възнаграждение, обвързано с минималната работна заплата.

" Например водачите на коли за спешна помощ да получават три минимални работни заплати, като това да бъде съществена база за надграждане на възнагражденията и за останалите чиновници ", изясни Българинов.

Медиците желаят увеличение на средствата за ваучерите за храна, както и заплащането за нощен труд. 

" Искаме да има и Закон за Спешната помощ - да се знае кое е незабавно и кое е наложително положение, да има санкция за повикване на кола за спешна помощ, в случай че положението на пациента не е незабавно. Да има ефикасни присъди за нахлуване над медици, да се притеглят и млади фрагменти ", сподели още Българинов.  

В Центъра за незабавна здравна помощ в Русе и във филиалите в региона работят към 170 чиновници, а по щат би трябвало да са 192. Млади лекари не са постъпвали на работа от повече от 10 години.

Недоволството е част от националния митинг на медиците от центровете за незабавна здравна помощ в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР