Медиците от Спешна помощ продължават да протестират. Те настояват за

...
Медиците от Спешна помощ продължават да протестират. Те настояват за
Коментари Харесай

Протестът на медиците от Спешна помощ продължава

Медиците от Спешна помощ не престават да стачкуват. Те упорстват за първа категория труд, почтено възнаграждение, възстановяване на изискванията за работа и съответни дейности за привличане на експерти. Протестът ще продължи до 13 ноември, като всеки ден в 12 часа колите за спешна помощ ще включват звуков сигнал в символ на митинг.

" Протестът не е нито политически, нито синдикален. " Това съобщи за БНР Кристина Манчева, медицински експерт от " Спешна помощ " - София.

" Само от екипите на Спешна помощ е проведен. Проблемите са насъбрани в годините обратно, доста години. Не ни одобряват на съществено. Не желаят да се направи една държавна стратегия и малко по малко да приключим тези насъбрани проблеми в незабавната помощ, която е част от националната сигурност на България. Единен телефон 112, полиция, пожарна и незабавна помощ. Пожарната и полицията са първа категория труд, а ние, незабавната помощ, сме трета категория ", добави медицинският експерт.

Все отново Манчева благодари на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, по тази причина че " съумя да се пребори и да ни даде пари, само че те са до края на годината ".

" Разбираме, че има препоръчани и заложени пари в Министерството на финансите за следващата година, само че те не са гласувани, не са утвърдени. Ние нямаме признат бюджет. Нямаме нищо черно на бяло ", добави още Кристина Манчева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР