Медиците от общинската болница Свети Мина в Пловдив сами събират

...
Медиците от общинската болница Свети Мина в Пловдив сами събират
Коментари Харесай

Медиците от Пловдив събират пари за ремонт на детско отделение

Медиците от общинската болница " Свети Мина " в Пловдив сами събират пари за ремонт на детското поделение, което е в доста неприятно положение. Кампанията започва в края на 2021 година с благотворителна вечер, на която са събрани първите средства за реконструкцията. Идеята е на работещите в болничното заведение откакто от години не получават средства за поправки, заяви Българска национална телевизия.

Здравното заведение е общинско, само че в локалната хазна няма планувани средства за ремонт въз основата и лекарите се надяват тази година сами да съумеят да съберат нужните средства.

" Като най-необходимо е да имаме нов антибактериален под. Стените са в окаяно положение - би трябвало ни пребоядисване, ободряване, леглата са ни със остарели дюшеци и матраци. Нови болнични шкафчета също ще ни трябват, в които пациентите да си оставят персоналните движимости. Трябват ни и дрешници, в които да оставят и облекла ", съобщи Мария Куманова, специалист " Програми и планове " в болница " Свети Мина ".

До този миг за детското поделение са събрани 12 хиляди лв., като цялата сума, която е нужна за реновирането на пространствата, по груби сметки на работещите в болничното заведение е към 100 хиляди.

" С тези в началото събрани пари незабавно започваме да отремонтираме първите стаи, с цел да може лека-полека да се получават тези условия, които нашите пациенти заслужават и които дават отговор на едни модерни условия за педиатрична клиника ", добави професор Петър Петров.

От болничното заведение към този момент водят договаряния с компании за нужните материали, както и за доставка на профилирано съоръжение за помещение за игра на пациентите в детската клиника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР