Медиците от ловешката болница излязоха на пореден протест днес, въпреки

...
Медиците от ловешката болница излязоха на пореден протест днес, въпреки
Коментари Харесай

Пета седмица продължават протестите на медиците от болницата в Ловеч

Медиците от ловешката болница излязоха на следващ митинг през днешния ден, макар че през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на финансите и на опазването на здравето да предложат механизъм за гарантиране на постоянното погашение на заплатите на лекарите и медицинския личен състав в лечебните заведения във Враца и в Ловеч, без значение от наложените от кредитори запори.
Общата сума на дължимите заплати за месеците от февруари до април в двете лечебни заведения - МБАЛ " Хр. Ботев " във Враца и МБАЛ " Параскев Стоянов " в Ловеч, е 1 милион и 900 хиляди лв.. 
И днес протестиращите медици блокираха за 30 минути придвижването по една от главните улици в Ловеч. Повечето от тях не имат вяра на следващите обещания:
" Няма никаква изясненост, ние не имаме вяра към този момент на казани думи, желаеме да ги забележим на каузи ".
" Не имам вяра. Защо? Защото са мошеници и крадци ".
" С камъни ще ги замерваме тоя път, няма да е с яйца. Ако дойдат -  с камъни ".
  " Няма да спрем митингите, до момента в който не изпълнят настояванията " ; " Не единствено до момента в който получим заплатите, а до момента в който получим изясненост -  би трябвало да се знае ще я има ли тази болница, да заредят с медикаменти и консумативи ".

 От болничното заведение оповестиха, че макар договарянията към момента част от запорите не са вдигнати. Протестите не престават и на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР