Медиците на първа линия при борбата с COVID-19 нямат на

...
Медиците на първа линия при борбата с COVID-19 нямат на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Медиците нямат на 100% предпазни средства и облекла

Медиците на първа линия при битката с COVID-19 нямат на 100% защитни средства и дрехи. Това призна в предаването „ Лице в лице “ здравният министър Кирил Ананиев, само че посочи, че се взимат ограничения и до няколко дни това ще се промени. Той уточни, че няма да се правят публични поръчки за тях и нужната инсталация за лечебните заведения, с цел да се набират по-бързо.

„ Лекарите спят в лечебните заведения, обособени са специфични пространства с всички условия и те не се прибират у дома. Ако кажа, че те имат на 100% защитни средства и дрехи – няма да е правилно. Ние вършим редица неща, с цел да ги осигурим “, сподели Ананиев и даде образец с маските и очилата, които пристигнаха от Турция.
Държавата със незабавни ограничения за обезпечаване на алкохол и маски в аптеките Апелира се жителите да не се презапасяват с хранителни запаси
По думите му следва да издаде заповед, с която ще се забрани жители на избрани страни да влизат на територията на България. Той добави, че инфектирани с ковид хора и контакти с тях, в случай че не се съгласят да бъдат под карантина – ги грози санкция от 5 000 лева

Той съобщи, че въвеждането на изключително състояние в демократична страна не значи безпорядък и безконтролност, а система от правила, правила и ограничения, които са по-различни от тези, които действат в естествена обстановка.
Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Парите ще се употребяват за закупуването на респиратори и защитни дрехи за всички медици на фронтовата линия
Ананиев прикани ограниченията да се съблюдават, тъй като триумфът в битката със болестта няма да бъде цялостен. Той добави, че следва държавното управление в къси периоди да сътвори нужните законови актове, които да регламентират ограниченията.

„ ТЕЛК-овите решения, които изтичат сега ще продължат да работи. Обсъждаме вид за 2 месеца след приключване на изключителното състояние. При протоколите за скъпоструващите медикаменти – ще удължим периода до 12 месеца “, съобщи отрасловият министър и добави, че се работи върху смяната на редица различен текстове, които облекчават здравната система.
Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Икономиката ще се възвърне, не е по този начин с човешкия живот, предизвести Иван Гешев
Здравният министър прикани хората да си останат у дома и да не се събират в групи. Той посъветва хората да ядат повече плодове и зеленчуци. „ Преустановихме визитите в редица обекти, поддържат предлагането на господин Мутафчийски да се затегнат ограниченията, само че смятам, че новите правила би трябвало да е вкарат, откакто забележим, че са изчерпани по-меките ограничения в моята заповед “, добави той.

Здравният министър разяснява, че за тези ограничения са нужни обилни финансови запаси, по тази причина стопанската система не трябва да стопира. Относно въпрос на жители – къде се взимат проби за COVID-19, министърът отговори, че това се случва в лечебното заведение, в което е настанен пациентът, а тестът се изследва в упълномощените пет лаборатории в страната. Той разяснява, че бързите проби крият огромен риск от неточност.
Втора градска болница в София става инфекциозна от тази неделя Пациентите, които сега са там, ще бъдат преместени в други общински лечебни заведения
Кирил Ананиев съобщи, че договарят с лекарите от Втора градска болница, която беше преструктурирана в инфекциозна, да не подават оставки. „ Те са дали предупреждение за овакантяване. Мисля, че този проблем ще се реши, това са хора, които са положили Хипократова клетва и са виновни “, сподели той.

Ресорният министър съобщи, че са свободни 40% от леглата за инфекциозно заболели пациенти. Той беше безапелационен, че здравната система ще издържи на напрежението. Ананиев разгласи, че няма да се прави нова клинична пътека за COVID-19.









Коронавирусът и България Мутафчийски: Ще се лишават лицензите на аптеки, които продават медикаменти без рецепта Община Чирпан вкарва вечерен час за подрастващите Борисов, Мутафчийски и целият народен щаб са с негативни проби за COVID-19 Горанов: Не бива да се ползват свръхограничения поради COIVD-19 62-ма са към този момент инфектираните с ковид у нас В Първа лига се сплотиха: Останете си у дома! Предварителни изпити за ВУЗ няма да има Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Камбаните на църкви в Пловдив ще бият всяка вечер в поддръжка на медиците ни Без „ синя “ и „ зелена “ зона в София поради ковид Банско затваря ски пистите поради ковид Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Завод " Арсенал " стопира работа, над 8000 служащи излизат в отпуск Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Заради контакт с болен от COVID-19: 8 от Бургаско под карантина Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР