Медицинско чудо вдига от инвалидната количка подсъдимия бивш кмет на

...
Медицинско чудо вдига от инвалидната количка подсъдимия бивш кмет на
Коментари Харесай

Медицинско чудо! Чалга певица излекува тежко болния Ценко Чоков /снимки/

Медицинско знамение подвига от инвалидната количка подсъдимия някогашен кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Това демонстрират клипчета, изпратени в редакцията на вестник "България Днес ", на които се вижда по какъв начин скандалният ексуправник на селото танцува развълнувано, мята гьобеци и носи на ръце кючекини.
Твърденията са, че стотина правилни другари, близки и симпатизанти на Чоков са се събрали на обилното празненство предишния уикенд, на 31 август. Градусът на настроението подвигат две певици - русокоска и брюнетка, които всекидневно участват на множеството от купоните на скандалния някогашен селски властник. Двете изпълнителки пеят под съпровода на жива музика, а към тях кръшни танци вият две кючекини с ориенталски костюми в тюркоазено и турскосиньо. Самият Ценко припява с изпълнителките, върти гьобеци и щрака с пръсти към танцьорките. Когато настроението е на макс, Чоков сграбчва една от кючекините и я подвига на ръце. На фрагментите няма и помен от болежките му в кръста, предизвиквали преди време нечовешко изтезание при всяко негово придвижване, както се твърдеше по време на делото.
Според заключението на правосъдните специалисти подсъдимият някогашен кмет страда от дискова херния, която е единствено едно от многочислените му болести, поради които бе пуснат от килията и пратен под домакински арест. Под рестриктивните мерки на мярката за неотклонение Чоков чукна 61 година на 28 август.
Според локални хора разточителният ваучър бил вдигнат не толкоз за рождения ден на някогашния властник, а във връзка идните избори. В селото назовават избирателен курбан тези сбирки на Чоков, които той провел постоянно преди вота от началото на политическата си кариера. На тях се събирали симпатизанти и правилен електорат, за чиято гощавка Ценко посрещал разноските. След завръщането на подсъдимия в Галиче тръгнал слух, че Чоков още веднъж ще се кандидатира за кмет на идните локални избори на 27 октомври. Информирани за политическите настроения в село разкриват, че ексуправникът почнал с пропагандата незабавно след идването си в Галиче в средата на лятото. Той привикал най-верните си приятели, с които бил разискван проектът за завръщането на Чоков на бял кон във властта.
Ценко беше подкарал пети мандат като кмет на селото, само че не можа да го довърши поради акцията на полицията и прокуратурата, при която бе задържан с още няколко души и получи обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за рекет, палежи и похищение. Впоследствие бе наказан на 4,5 година затвор от първата правосъдна инстанция, а сега делото тече на втора - апелативен спецсъд.
Магистратите позволиха на Чоков да изтърпява мярката си за неотклонение "домашен арест " в Галиче, защото е доста зле със здравето. Заключен е "сам като куче " в първокласния си столичен мезонет и няма кой един самун да му купи. Чоков изиска затова да му бъде позволено да се върне в Галиче и съдът почете молбата му.
Чоков се появи в инвалидна количка на първото съвещание в апелативния съд на 26 юни. След това се прибра в Галиче и единствено два месеца след тържественото му посрещане от близки, другари и родственици Ценко към този момент се е вдигнал на крайници. Няма и помен от помощните средства, с които се придвижваше. Самият той призна в навечерието на Новата 2019 година, че е доста зле и не може да мине без патерици повече от 40 метра. Сега към този момент Чоков ги е захвърлил, а инвалидната количка е подарил на недъгав гражданин на Галиче, разкриват очевидци на благородния жест към клетника.
"Нашето село би трябвало да влезе в листата на ЮНЕСКО като предпазен и чудодеен обект. Тук евентуално климатът е доста удобен за сакати хора, които прохождат, като дишат въздуха на Галиче. Бившият ни кмет е образец за това, ето по какъв начин индивидът проходи единствено за два месеца ", изяснява локален зевзек.
Здравето на Ценко Чоков от дълго време е обект на разискване в правосъдните зали, а поради него трима лекари се проверяват от прокуратурата. Медиците са упрекнати, че са заблудили магистратите посредством "съзнателно предоставяне на погрешно умозаключение за здравословното положение на Ценко Чоков пред съд ".
Бившият кмет бе освободен под "домашен арест " в края на септември 2018 година въз основа на тройна съдебномедицинска експертиза поради куп заболявания, откакто бе почнал да идва на носилка в съда. Според документите Чоков страда от доста болести - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това претърпял интервенция, предстоели му и още. Друга експертиза пък предлагаше делото против Чоков да бъде спряно, защото той не може да взе участие съответно в него поради положението си.
Вместо да стои у дома обаче, Чоков бе заловен от служители на реда в ресторант в кв. Драгалевци. Те го засекли на маса малко откакто си поръчал храна и вино. Нямало и помен от старите му болежки, които го изтезаваха, до момента в който бе в килията.
Веднага по-късно апелативната спецпрокуратура изиска от съда Чоков да бъде върнат в килия. Оказа се, че за деня, когато е засечен в кръчмата, той има позволение да отиде на ортодонт, което обаче не включва вървене по заведения.
В последна сметка делото против Чоков завърши с неоправдателна присъда за него. Той я апелира пред апелативния спецсъд. В момента Чоков е под "домашен арест " в Галиче.
До публицистичното привършване на броя от спецпрокуратурата не дадоха отговор дали е допустимо да изискат по-тежка мярка за Чоков, в случай че събитията по осъществяването на наложената са изменени. Както в тази ситуация е видно от купонджийските клипчета, че дискова херния не мъчи подсъдимия и той се придвижва без инвалидна количка или патерици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР